Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Jodie Foster'

Jodie Foster

Jodie Foster, skådespelerska, producent, regissör (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • Född 19 november 1962 i Los Angeles, Kalifornien, USA som Alicia Christian Foster
Jodie Foster kunde läsa vid tre års ålder. Ersatte Nicole Kidman i Panic Room, efter att Nicole Kidman skadat sig.

Gestaltade en fjortonårig prostituerad i Martin Scorseses film Taxi Driver år1976. John Hinckley, som utförde ett misslyckat mordförsök på president Ronald Reagan 30 mars 1981, blev besatt av henne. Han menade efter gripandet 1981 att han (åtminstone delvis) försökt skjuta Reagan för att imponera på Jodie Foster. Hinckley sitter i fängelse sedan år1981.

Filmografi i urval: (skådespel)

  • Panic Room (2002)
  • Anna and the King (1999)
  • Contact (1997)
  • Nell (1994)
  • Maverick (1994)
  • Sommersby (1993)
  • Shadows and Fog (1992)
  • The Silence of the Lambs (1991)
  • Taxi Driver (1976)
  • Bugsy Malone (1976)

Filmografi i urval: (regi)

  • Flora Plum (2004)
  • Little Man Tate (1991)

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+10

Intresserad av fler artiklar?

Katt
Anna Vnuk
Charles Moore
Katalognummer
Barbara Griffin
Ana Laguna
Astrid Strüwer
Blossom Tainton Lindquist
The Cardigans

Senaste sökningarna

gemen har fått 1245 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:07:07.

afrodisiak har fått 1065 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:06:45.

stormakt har fått 1341 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:06:19.

kaffebryggare har fått 2046 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:05:39.

corazza bildt har fått 1360 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:04:35.

falkenberg har fått 1135 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:04:09.

Lägesenergi har fått 1349 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:03:29.

SO har fått 1327 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:02:27.

konstbevattning har fått 1593 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:00:34.

boxermotor har fått 1098 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:00:10.

konstantinopel har fått 1223 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 13:00:06.

asyl har fått 1319 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 12:59:47.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.27 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.