Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Janne Carlsson'

Janne Carlsson

Janne Carlsson, skådespelare, musiker, trummis (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född 12 mars 1937som Jan Carlsson i Stockholm, Sverige

Janne Carlsson har smeknamnet Loffe som han har fick i och med sitt genomslag i TV-serien Någonstans i Sverige från år1973 där hans rollfigur hette Loffe. En av hans personliga favoritroller var som Proppen i tv-serien På Palmblad och rosor år1976. Är heller ej att förglömma en av Sveriges stora trumslagarprofiler, har jammat med Jimi Hendrix spelat med bl a Lars Gullin, Doris, Dexter Gordon samt i egna konstellationen Hansson & Karlsson med Hammondorganisten Bo Hansson. Det var för övrigt den sistnämnda konstellationen som spelade med Hendrix.

Har på senare tid bosatt sig i Vä utanför Kristianstad.

Filmografi i urval:

  • Lyckliga skitar (1970)
  • Exponerad (1971)
  • 47:an Löken (1971)
  • 47:an Löken blåser på (1972)
  • Drömmen om Amerika (1976)
  • Repmånad (1979) (Oskar Löfgren, fastighetsmäklare, repgubbe)
    • aka Hur man gör pojkar av män (1979)
  • Göta kanal (1981) (Janne Andersson, ägare till Anderssons varv)
    • aka Göta kanal eller Vem drog ur proppen? (1981)
  • Gräsänklingar (1982) (Lasse Carlsson)
  • Henrietta (1983)
  • Sköna juveler (1984)
  • Svindlande affärer (1984)
  • Smugglarkungen (1985) (Albert Jansson)
  • Kronvittnet (1989)
  • Svenska hjältar (1997)
  • Jordgubbar med riktig mjölk (2001) (Rolf)
  • Om gud vill (2006)
  • Små mirakel och stora (2006)
  • Göta kanal 2 - kanalkampen (2006)
  • Rallybrudar (2007)
  • Persona non grata (2007)
  • Göta kanal 3, (200?)

Tv-program i urval:

  • Vem älskar Yngve Frej, (TV-film) (1971)
  • Någonstans i Sverige, (1973)
  • På palmblad och rosor, (1976)
  • Katitzi, (1979)
  • Låt kameran gå (TV3, 1991-199?)
  • Melodifestivalen 1981 (programledare)

Kända citat:

  • Hö-hö

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 0+5

Intresserad av fler artiklar?

Little Gerhard
Shanes
Hertig Magnus
Dalregementet
Funkabo
Lindsdal
Kurva
Norrliden
Varvsholmen

Senaste sökningarna

begabba har fått 1150 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:59:37.

adress har fått 1504 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:57:46.

Knapptelefon har fått 1254 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:50:00.

flora har fått 1113 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:40:48.

söderköping har fått 842 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:38:20.

fjortis har fått 1604 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:23:12.

knop har fått 1266 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:23:11.

MOPED har fått 1500 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:23:11.

knas har fått 1112 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:22:56.

choklad har fått 1392 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:22:44.

uttryckssymbol har fått 1168 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:15:54.

kolloider har fått 1243 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-19 10:13:34.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.31 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.