Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Jane Friedmann'

Jane Friedmann

Jane Friedmann, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 11 augusti 1931 i Stockholm

Dotter till Semmy Friedmann och Wanda Rothgardt, båda skådespelare. Hennes mormor Edla Rothgardt var känd operasångerska och skådespelerska. Utbildad vid Dramatens elevskola på 1950-talet. Hon har spelat vid teatrar som Dramaten, Göteborgs stadsteater, Stockholms stadsteater och Upsala stadsteater.

Filmografi:

  • Janne Vängman i farten, år1952
  • Simon syndaren, år1954
  • Så tuktas kärleken, år1955
  • Vildfåglar, år1955
  • Att älska, år1964
  • Restauranten, (TV) år1978
  • Stortjuven, år1979
  • Huset, (kortfilm) år1989
  • Akvarium, (TV) år1997
  • Suffløsen, år1999
  • Chefen fru Ingeborg, (TV) år2003
  • Sommaren, år1995
  • Rubinbröllop, (kortfilm) år2005
  • Näsblod i öknen, (kortfilm) år2008

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+5

Intresserad av fler artiklar?

Trollformel
Ewa Fröling
Moa Gammel
Anna Godenius
Wallis Grahn
Pia Green
Frida Hallgren
Maud Hansson
Gerd Hegnell

Senaste sökningarna

folksaga har fått 1477 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:59:29.

mecka har fått 1483 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:55:05.

antropologi har fått 935 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:53:33.

vas har fått 1200 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:53:29.

keynesianism har fått 1642 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:53:14.

streber har fått 1030 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:52:56.

ägglossning har fått 862 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:45:56.

essentiell har fått 1019 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:44:07.

vhf har fått 1132 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:43:58.

surjektiv har fått 1444 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:43:55.

riksdagen har fått 1245 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:43:51.

ietf har fått 1168 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-05 03:43:48.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.21 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.