Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Jakob Hellman'

Jakob Hellman

Jakob Hellman, sångare, låtskrivare (sök Allmusic, CDON, Projekt Runeberg, SLBA)

http://w1.182.telia.com/~u18203287/music/havet.jpg

Jakob Hellman slog igenom stort med sitt album "..och stora havet" med singlar som "Vara vänner" och "Hon har ett sätt". Han förekom mycket i media, fick en Grammis, och hans finurliga pojkrumstexter inspirerade en mindre våg av pojkaktighet i svensk popmusik, med artister som Pontus och Amerikanerna.

Sedan försvann Jakob. Den förväntade andra skivan uteblev. Hellman har nu hämtat sig från succéchocken, och anger sig vara beredd att anta utmaningen med den andra skivan...

Diskografi:

  • ...och stora havet år1999 (remastrad, inklusive B-sidor, samt nedanstånde singlar, exklusive Brainpool)
  • Painkiller, år1995, Jakob körar på Brainpools skiva, i låten We aim to please
  • Äkta hjärtan, år1991, Jakob gör, tillsammans med Perssons Pack låten Tusen dagar härifrån
  • Taube, år1990, Jakob gör låtarna Fritiof och Carmencita ochTango i Nizza
  • ...och stora havet, år1989
  • Den flygande holländaren, år1988 Jakob gör låten Tältet av Cornelis Vreesvijk

Aktuellt:

  • uppger 17 juli 2003 att Hellmans skiva är på väg
  • Jakob Hellan uppger i den 16 juli 2003 att ett nytt album är på väg
  • Jakob Hellman uppträder på i Borlänge den 4 juli 2003

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 8+0

Intresserad av fler artiklar?

Charlie Chaplin
Ikon
Åsna
Sveriges Radio/P1
Kronobergs län
Eurovision Song Contest
Melodi
Sång
Linköpings Studentspex

Senaste sökningarna

tösen har fått 873 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:13:47.

xu har fått 1414 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:13:24.

ihsan har fått 1286 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:12:22.

irl har fått 1252 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:10:10.

a1 har fått 1046 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:07:12.

coop konsum mårtenstorget har fått 795 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:03:45.

smiley har fått 1460 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:03:27.

göteborgs-posten har fått 929 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 07:00:49.

tyko har fått 1160 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 06:56:41.

ix har fått 1283 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 06:53:58.

parasit har fått 1249 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 06:50:14.

socialism har fått 1433 sökningar. Den senaste gjordes 2020-12-02 06:47:04.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.24 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.