Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Izabella Scorupco'

Izabella Scorupco

Izabella Scorupco, skådespelerska, fotomodell, sångerska (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född 4 juni 1970 i Bialystok, Polen

Fotomodellen Izabella Scorupco slog igenom år1989 i Staffan Hildebrands film Ingen kan älska som vi, där hon spelade huvudrollen Annelie. Året därpå släpptes albumet Iza från vilket två hitsinglar, Substitute och I write you a love song, hämtades. År1992 hade hon en stor hit med låten Shame, Shame, Shame, en cover på en diskolåt från år1975. Låten användes av Hennes & Mauritz i en reklamkampanj, vilket gjorde att folkhumorn döpte om henne till Izabella Korrupco.

Efter den korta karriären som popsångerska gick hon tillbaka till skådespeleriet och fick ett internationellt genombrott i James Bond-filmen GoldenEye år1995.

Izabella har varit gift med ishockeyspelaren Mariusz Czerkawski mellan år1996 och år2000. De har dottern Julia tillsammans.

Izabella arbetar sedan 1999 som företaget Oriflames ansikte utåt, och finns med i deras reklamkampanjer.

Filmografi i urval:

  • Exorcisten - The beginning
  • Reign of Fire (2002)
  • Vertical Limit (2000)
  • Dykaren (2000)
  • GoldenEye (1995)
  • Ingen kan älska som vi (1989)

Diskografi:

  • Iza (LP) 1991
  • Iza (LP, internationell utgåva) 1992
  • Substitute (singel) 1991
  • I Write You A Lovesong (singel) 1991
  • Brando Moves (singel) 1991
  • Shame, Shame, Shame (singel) 1992

Extern länk:

  • http://www.izabella-scorupco.com

Bilder:

http://pet30.fineststars.com/scorupco/is16.jpg http://www.izabella-scorupco.com/images/g9.jpg http://pet30.fineststars.com/scorupco/is05.jpg

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 9+4

Intresserad av fler artiklar?

Karl Gjellerup
The Bangles
Småbildskamera
Filmformat
Kronan
ECB
Supersportbil
Isabel
Isabell

Senaste sökningarna

landsnummer har fått 1387 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 06:19:38.

kättare har fått 1355 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 06:11:49.

litteraturgenre har fått 1244 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 06:09:47.

receptor har fått 1063 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 06:09:40.

vänsterytter har fått 1050 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:59:13.

lässten har fått 1021 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:58:45.

mesopotamien har fått 1747 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:53:26.

elektronegativitet har fått 1598 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:49:17.

Körsång har fått 938 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:48:35.

telia har fått 1382 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:48:32.

bilder har fått 1513 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:46:46.

ursand har fått 1306 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 05:39:57.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.80 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.