Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Helga Brofeldt'

Helga Brofeldt

Helga Brofeldt, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Helga Amelie Elisabet Textorius den 9 oktober 1881 i Stockholm
  • död den 18 juni 1968 i Hägersten

Hon gifte sig i unga år med Ossian Brofeldt som också var skådespelare. Filmdebuten skedde i Körkarlen i en statistroll som servitris. Hon medverkade sedan i över 100 filmer, men gjorde nästan aldrig större roller utan ofta mindre som tant eller "rivjärn". Ofta krediterades hon inte i filmernas förtexter. Mest känd idag är hon för sin roll som Eulalia i Åsa-Nisse filmerna från 1950-1957. 1958 tog Brita Öberg över rollen och Helga Brofeldt syntes inte heller på film efter 1957.

Filmografi, litet urval:

  • Söderkåkar, år1932
  • Giftasvuxna döttrar, år1933, ej krediterad
  • Ebberöds bank, år1935, ej krediterad
  • Med folket för fosterlandet, år1938, ej krediterad
  • Det sägs på stan, år1941
  • Brödernas kvinna, år1943
  • Snöstormen, år1944
  • Sextetten Karlsson, år1945
  • Lång-Lasse i Delsbo, år1949
  • Janne Vängman på nya äventyr, år1949
  • Kanske en gentleman, år1950
  • Åsa-Nisse på jaktstigen, år1950
  • Spöke på semester, år1951
  • Åsa-Nisse på nya äventyr, år1952
  • Åsa-Nisse på semester, år1953
  • Ung sommar, år1954
  • Ung man söker sällskap, år1954
  • Åsa-Nisse på hal is, år1954
  • Åsa-Nisse ordnar allt, år1955
  • Åsa-Nisse flyger i luften, år1956
  • Sjunde himlen, år1956, ej krediterad
  • Åsa-Nisse i full fart, år1957
  • Klarar Bananen Biffen?, år1957, ej krediterad

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 0+3

Intresserad av fler artiklar?

Johan Hedenberg
Annika Sörenstam
Sean Lennon
Henrik Zetterberg
Flygkapare
Centralstation
Aprikos
Velvet Hammer
Commodus

Senaste sökningarna

flodhäst har fått 1015 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 16:16:11.

oxidationsmedel har fått 1199 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 16:14:54.

södermanland har fått 1255 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 16:12:15.

yrka har fått 1269 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 16:09:19.

nav har fått 1287 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 16:07:42.

Storstad har fått 1094 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 16:07:05.

rallare har fått 1215 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 16:05:04.

bruce jenner har fått 1096 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 15:58:34.

banana har fått 1060 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 15:56:35.

dator har fått 1189 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 15:50:58.

mupp har fått 1303 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 15:45:20.

sigvard mårtensson har fått 754 sökningar. Den senaste gjordes 2021-03-08 15:36:33.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.25 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.