Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Hans Lindgren'

Hans Lindgren

Hans Lindgren, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född6 januari 1932 i Österåker

Hans Lindgren började sin karriär som barnskådespelare på 1940-talet. Han medverkar i båda filmversionerna av Rännstensungar. Han är speaker-röst på klassikern Kalle Anka och hans vänner firar jul på julaftonseftermiddagarna klockan tre: Janne Långben som åker på husvagnssemester. Sagan om tjuren Ferdinand berättas av Hans Lindgren. Det är också han som är rösten bakom den listige ormen Kaa i Djungelboken.

Filmografi, urval:

  • Kajan går till sjöss, år1943
  • När ungdomen vaknar, år1943
  • Den heliga lögnen, år1944
  • Vår Herre luggar Johansson, år1944
  • Rännstensungar, år1944
  • Trav, hopp och kärlek, år1945
  • Barnen från Frostmofjället, år1945
  • Kastrullresan, år1950, ej krediterad
  • Trots, år1952, ej krediterad
  • Bror min och jag, år1953
  • Fly mej en greve, år1959
  • Av hjärtans lust, år1960
  • Svenska Floyd, år1961
  • Tre dar i buren, år1963
  • Pang i bygget, år1965
  • Freddy klarar biffen, år1968
  • Klart spår till Tomteboda, julkalender 1968
  • Rännstensungar, år1974
  • 91:an och generalernas fnatt, år1977
  • Den gråtande ministern, (TV) år1993
  • Ett sorts Hades, (TV) år1996
  • Veranda för en tenor, år1998
  • Pip-Larssons, (TV) år1998
  • Dödlig drift, år1999
  • Agnes, (TV) år2001

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+0

Intresserad av fler artiklar?

Johan H:son Kjellgren
Anki Edvinsson
Kristofer av Bayern
Kristina Nilsdotter Gyllenstierna
Hannah Höch
Bo Högberg
Första kammaren
SSAB
Maurice Chevalier

Senaste sökningarna

staffanstorp har fått 787 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 20:30:42.

blodkropp har fått 1128 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 20:25:54.

flyttal har fått 1083 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 20:20:06.

bräckt har fått 805 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 20:19:55.

Von har fått 1433 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 20:11:24.

tapir har fått 1522 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 20:07:16.

pusseldeckare har fått 1478 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 20:04:53.

styrbjörn har fått 904 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 19:56:32.

kansli har fått 1024 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 19:38:18.

afrodisiak har fått 1005 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 19:26:17.

b2b har fått 1091 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 19:17:31.

asyl har fått 1266 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-21 19:16:45.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.23 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.