Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Hampe Faustman'

Hampe Faustman

Hampe Faustman, regissör, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Erik Stellan Faustman den 3 juli 1919 i Stockholm
  • död den 22 augusti 1961 i Stockholm

Föräldrar: Mollie Faustman och Gösta Chatman.

Erik Hampe Faustman studerade vid Dramatens elevskola. Han var där elevkamrat med bl.a. George Fant och de två kom ofta att samarbeta i senare filmprojekt. Hampe Faustman regisserade och spelade främst i socialt engagerade filmer med stark proletär inriktning. Han var egentligen den ende regissören som på 1940- och 1950-talen med sina filmer klart visade ett socialistiskt synsätt. Han dök ofta upp som statist i sina egna filmer. Han var gift med Gunn Wållgren under större delen av 1940-talet.

Filmografi: Skådespelare:

  • Med livet som insats, år1940
  • En kvinna ombord, år1941
  • Rid i natt!, år1942
  • Det brinner en eld, år1943
  • Älskling, jag ger mig, år1943
  • Kvinnor i fångenskap, år1943
  • En vår i vapen, år1943
  • Katrina, år1943
  • Sonja, år1943, ej krediterad
  • Natt i hamn, år1943, ej krediterad
  • Excellensen, år1944
  • Den osynliga muren, år1944
  • Mitt folk är icke ditt, år1944
  • Vi behöver varann, (jubileumsfilm) år1944
  • Skådetennis, (reportage, kortfilm) år1945
  • Brott och straff, år1945
  • Medan porten var stängd, år1946
  • När ängarna blommar, år1946
  • Harald Handfaste, år1946, ej krediterad
  • Lars Hård, år1948
  • Smeder på luffen, år1949
  • Hon kom som en vind, år1952, ej krediterad
  • Det handlar om cyklar, (kortfilm) år1953
  • Kärlek på turné, år1955, ej krediterad
  • Aldrig i livet, år1957
  • A Matter of Morals, (sv: De sista stegen) år1961

Regissör:

  • Natt i hamn, år1943
  • Sonja, år1943
  • Vi behöver varann, år1944
  • Flickan och djävulen, år1944
  • Brott och straff, år1945
  • När ängarna blommar, år1946
  • Harald Handfaste, år1946
  • Lars Hård, år1948
  • Främmande hamn, år1948
  • Smeder på luffen, år1949
  • Restaurant Intim, år1950
  • Guld i gröna skogar, (kortfilm) år1951
  • Hon kom som en vind, år1952
  • Ubåt 39, år1952
  • Kvinnohuset, år1953
  • Café Lunchrasten, år1954
  • Gud fader och tattaren, år1954, även känd som Tattarblod
  • Kärlek på turné, år1955
  • Resa i natten, år1955

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 9+1

Intresserad av fler artiklar?

Alf Kjellin
Paul Verhoeven
Robert Altman
Darren Aronofsky
Brian dom Palma
David Fincher
Tom Hanks
Ed Harris
Ron Howard

Senaste sökningarna

glykol har fått 1831 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:09:43.

konstgenre har fått 1107 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:08:30.

montesquieu har fått 1443 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:06:17.

nysilver har fått 1142 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:04:33.

audionom har fått 958 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:04:06.

kvoter har fått 1004 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:02:39.

prognos har fått 1328 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:01:49.

resistans har fått 1293 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:01:13.

Grafiker har fått 1084 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:00:59.

flicka har fått 1013 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:00:14.

sverige har fått 1521 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:00:02.

henry har fått 1129 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 18:59:36.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.