Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Håkan Alexandersson'

Håkan Alexandersson

Håkan Alexandersson, regissör, manusförfattare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född 21 april 1941
  • död 1 mars 2004 (cancer)

Håkan Alexandersson hann göra 40 filmer under sin karriär som filmfotograf. Hans mest kända film var Tv-serien Tårtan. Den sista filmen blev Mannen på gatan.

Han började sin karriär som 19-åring då han började på Konstfack och började samarbeta med sin klasskamrat Carl Johan De Geer.

Filmografi i urval:

  • Tårtan 1973
  • Doktor Krall 1974
  • Privatdetektiven Kant 1983
  • Tvätten 1985
  • Spårvagn till havet 1986
  • Res aldrig på enkel biljett 1987
  • Mannen på gatan

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 10+0

Intresserad av fler artiklar?

Richard Hobert
Alf Kjellin
Paul Verhoeven
Robert Altman
Darren Aronofsky
Brian dom Palma
David Fincher
Tom Hanks
Ed Harris

Senaste sökningarna

vasagatan har fått 953 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:52:26.

mausoleum har fått 1025 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:52:10.

acetat har fått 994 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:51:36.

salvatore har fått 736 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:51:16.

måga har fått 764 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:51:13.

persika har fått 1205 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:49:03.

salter har fått 927 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:48:51.

30 oktober har fått 1015 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:48:01.

BK har fått 1135 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:47:52.

dc har fått 1126 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:47:19.

iller har fått 1107 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:47:11.

stress har fått 883 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-17 19:46:55.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.