Grönmögelost
Grönmögelost eller blåmögelost kallas ost (mjukost) som tillverkats med tillsats av grönt ädelmögel. Under ostens lagringsperiod sker en tillväxt av möglet som ger osten dess karakteristiska färg och skarpa smak och doft.Det finns även hårdost som tillverkats med tillsats av ädelmögel.
Några olika grönmögelostar:
- Ädelost, Sverige
- Roquefort, Frankrike
- Bluefort, Kanada
- Blue Dorset, England
- Stilton, England
- Gorgonzola, Italien
- Castelmagno, Italien
- Cabrales, Italien
- Maytag, USA
- Danablu, Danmark
- Cashel Blue, Irland
Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
GorgonzolaÄdelost
Chokladkalender
Lätt vatten
Baby Bells
France Telecom
Telenordia
Europolitan
MVNO