Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Gregory Peck'

Gregory Peck

http://ia.imdb.com/media/imdb/01/I/86/92/23m.jpg

Gregory Peck, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • Född 5 april 1916 i La Jolla, Kalifornien, USA
  • Död 12 juni 2003 i Los Angeles, Kalifornien, USA
En legendarisk amerikansk skådespelare som fick sitt genombrott i filmen Himmelrikets nycklar år1944, där han spelade en katolsk missionär i Kina. Sammanlagt spelade han in över 60 filmer. Han var Oscarsnominerad 5 gånger och år1962 fick han en Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen Skuggor över södern. Han sista stora roll hade han i filmatiseringen av Carlos Fuentes roman Den gamle gringon år1989.

Gregory Peck var gift två gånger, först med Greta Rice (1942 - 1955, skilsmässa) och sedan med den franska journalisten Veronique Passani fram till sin död (31 dec 1955 - 12 juni 2003). Han fick tre barn tillsammans med Greta Rice; Jonathan (f. 1944 - d. 1975), Stephen (f. 1945), Carey (f. 1949). Och två barn med Veronique Passani; Tony Peck (f. 1956), Cecilia Peck (f. 1958).

Filmografi i urval:

  • Cape Fear, år1992
  • Old Gringo, år1989
  • The Boys from Brazil, Pojkarna från Brasilien, år1978
  • The Omen, år1976
  • To Kill a Mockingbird, år1962
  • Cape Fear, år1962
  • Skuggor över södern, år1962
  • The Guns of Navarone, år1961
  • Moby Dick, år1956
  • Roman Holiday, Prinsessa på vift, år1953
  • Hämndens timme, år1950
  • Spellbound, Trollbunden, år1945

Aktuellt

  • 12 juni 2003: i Aftonbladet: "Gregory Peck död"

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 6+3

Intresserad av fler artiklar?

Världens Frälsare kom här
XHTML
Webbplatskritik
Edith Södergran
Erik Fåglum
ACAB
Omnivor
Bengt Palmers
Mega Society

Senaste sökningarna

zenit har fått 1243 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:52:03.

rysslands historia har fått 998 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:50:47.

arrogant har fått 1376 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:48:12.

fikonspråk har fått 967 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:47:41.

HERMENEUTIK har fått 1495 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:41:54.

irakkriget har fått 1506 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:41:06.

ryggsträngsdjur har fått 1130 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:40:53.

sitcom har fått 982 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:40:50.

anagram har fått 1265 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:40:40.

fyrtornet har fått 1151 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:40:20.

buske har fått 1316 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:40:18.

de fyra temperamenten har fått 1508 sökningar. Den senaste gjordes 2022-06-29 21:37:18.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.24 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.