Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Gratis telefoni'

Gratis telefoni

Genom åren har olika sorters sätt att ringa gratis uppkommit och lämnat arenan. Gratis - mest av sociala skäl.På 70 talet var så kallad blueboxing mycket populärt - vilken var uppfunnenav en synskadad, tämligen INTE tondöv person som lyckades vissla 2600 hz exakt, och på det sättet styra telefonväxlar lite hur han ville. Detta naturligtvis i Amerika. Vi vet inte men hippiekulturen med sin flowerpowerrörelse och invånarna här i skulle ha utnyttjat den lite extra.

Denna frekvens har blivit tillskansad "Hackerromatik". På Usenet kan man hitta möten med rubriken 2600. Någonstans här kan man säga att meningsskilnaderna mellan en kommersiell värld, och en elektronisk > social > riktig värld innehållande en hel del "humanistiska" frågor om kommunikation uppkommit.Och som faktiskt kan härledas till dagens p2p diskussion om rätt eller fel. Och grunden till varför vi gör saker, för oss själva och andra av genuint intresse. Eller endast av kommersiella anledningar. (Här har säkerligen många liv blivit offrade; om vaför de skulle läsa ett visst ämne. För pengarna eller för skälen)

Eller med hänsende till vår livstidär begränsad -tillika, om värderingar - om vad en människas liv är värt samt att hennes största tillgång skulle vara sociala nätverk men eftesom man hade satt ett pris på själva kommunikationen skulle hon vara tämligen begränsad att nå andra kommunicerande människor.

I spåret av blueboxing föddes kanske man kan säga dataintrångens tidevarv. Goda och elaka: eller om man till dagens språkbruk skulle kunna kalla för en liten ettrig "terroriströrelse" med sin religösitet, inser en människas livstid på knappt 70 år- och hennes egentliga rätt att få sig så många mänskliga nätverki sin närhet som möjligt för attkunna vara kommunikativ med sin kreativitet.

Och om inte annat igenom den snälla definitionen att kunna se världen mer som ett kollektiv med den resursfördelning på det lokala och globala planet som var behövligmed tillhörande verktyg.

För vår synskadade vän, var nöden på mänsklig kontakt mycket stor. Kanske med samma specialintresse. Och det har funnits synskadade, inklusive ungdomar med tillhörande föräldrar som fått så stora teleräkningar att de blivit utmätta. Med deras livssyn hur en telefonborde vara som en radio, och hur den spelar NRJ i ett hörn.

M a o har det funnits flera frågor om det är rätt att tjäna pengar på andra människors relationer. Och lika väl har man tillsätt att kommersialisera vårt arv av kultur. Och sedermera försvåratmöjlighete till arkivering av den på ett säkert sätt. Denna rörelse - inser att något annat är behövligt.

Förutom rörelsen 2600, finns även amatörradion som utgår kanske ifrån endel andra perspektiv. Men ändå går kommunikation för mänskliga nätverk här igen. För att det är kul, för att det är nödvändigt i krissituationer. Men även för att det utvecklar människors nätverk. Termen gratis är mao skriven med ett annat värde - nämligen ansvar för sin varelse att hon skapar de nätverk som är nödvändiga att kunna skapa saker optimalt, i ett tänkt kollektiv.

Tyvärr - i vår nuvarande internetvärld finns inte essän av dessa frågor med, om än mycket lite. När treG bygger ut finns knappast förtåelsen för just nätverken, de mänskliga. Hur man än vill eller kan röra sig är nätet lika sårbart som när det får ett pris. Nånstans här uppkommer samhällsfrågan om "digital delning" dvs när samhällen med kunskap om informationsteknologi kan göra mer än de som inte har den kunskapen och att detta skulle vara en slags medborgerlig orättvisa.

Helt oavkortat brakar man rakt in i frågor om tillgänglighet på just denna kunskap. Och livsfilosofi om illegala programkopior. Rörelsen STOP; med flera som på sitt sätt hävdar sin rätt, och att folk i all sin enkelhet skall betala för vad de konsumerar (.) .. Men ju snabbare informationsflödet går hinner ingen att se allt, har råd med allt vad som bjuds utan möjligheten att kunna botanisera.

Onekligen är det en väldigt intressant tid vi lever i. Men även oroande. Det är två helt oeniga sidor vars ena sida kommer börja kräva allt mer kontroll.Och det sorgliga i sammanhanget att det drabbar den lille mannen som tror att gratis på www.tre.se är när när de kallargratis en timme per månad, och ändå får betala. Mao det defineras till INTE flatrate som många önskar sig, av ovanstående skäl.

Kampen lär fortsätta.

Några som leder den:

  • , Windows 2000 telefon av samma skapare som Kazaa (och den är väldigt stabil)
  • , forum för synskadade och sende - En comunity för röstsamtal
  • , Allt du kan tänka dig om telefoni, på svenska och engelska.
  • Bevakar den juridiska utvecklingen
  • , ett speciellt program framtaget endast för radioamatörer. Anropssignal och personuppgifter verifieras innan tillträde fås. Programmet kopplar samman relästationer, så kallade repeatrar, för amatörradio, via ett antal servrar utspridda över världen. Som användare av en relästation ansluten till Echolink kan radioamatören också koppla upp sig mot andra relästationer eller radioamatörer som sitter vid datorn världen över. Det är också möjligt att sitta vid datorn och koppla upp sig mot andra användare eller relästationer. Repeatern I Empire State Building nås från datorn med en enkel knapptryckning eller från radiostationen i bilen, båten eller bröstfickan via den lokala relästationen genom att en DTMF-kod för repeatern trycks. Vid nyhetsbulletiner och sambandsuppdrag kan på detta sätt flera repeatrar enkelt kopplas ihop. På så sätt kan mycket stora geografiska områden täckas. Ett anrop över vissa repeatrar i USA hörs över flera delstater t ex.

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 4+4

Intresserad av fler artiklar?

Gnarly
Hammarbacken
Norsholm Västervik Hultsfreds Järnvägar
Svenska Tecknare
Qvarnarp
Ränneslätt
Eksjö Garnison
Furusjö
Trossö

Senaste sökningarna

brodsky har fått 1416 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:33:37.

olympiad har fått 1474 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:33:16.

12 augusti har fått 1242 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:33:15.

megtax har fått 1329 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:32:54.

sociopat har fått 1434 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:32:35.

sasl har fått 1546 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:32:24.

kulör har fått 1322 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:31:47.

bobo har fått 1526 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:31:03.

förvärvsarbete har fått 1025 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:30:52.

Indoeuropeiska har fått 1658 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:30:37.

apa har fått 1583 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:29:50.

tintin har fått 1247 sökningar. Den senaste gjordes 2023-11-28 23:29:09.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.08 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.