Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Göran Ragnerstam'

Göran Ragnerstam

Göran Ragnerstam, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • Född 7 nov 1957 i Stockholm, Sverige

Göran Ragnerstam är engagerad vid Göteborgs stadsteater och har där spelat titelrollerna i Chang Eng, Rikard III, Tartuffe och Greven av Monte Christo. Han har också spelat Jago i Othello på Stockholms stadsteater, samt Eddie Carbone i Utsikt från en bro på Uppsala stadsteater.

Göran har medverkat flitigt i TV, bl a i Hedda Gabler, Ett sorts Hades, Emma åklagare, Åshöjdens BK, Glappet, Sjätte dagen,Barnen på Luna och Soldater i månsken samt långfilmer som Pillertrillaren, Rusar i hans famn, Svensson Svensson, Beck och Vägen ut.

På senare tid har Göran på Dramaten medverkat i Lars Noréns Personkrets 3:1 och Skuggpojkarna och Agneta Pleijels Standard Selection som Lennart. Senast medverkade han i Komisk talang som Chandler Tate.

På Filmgalan, år2003, mottog Göran ett pris för bästa manliga biroll i filmen "Suxxess".

Filmografi i urval:

  • Pillertrillaren, år1994
  • En på miljonen, år1995
  • Rusar i hans famn, år1996
  • Svensson Svensson - filmen, år1997
  • Glappet, (TV) år1997
  • Pip-Larssons, (TV) år1998
  • Vägen ut, år1999
  • Suxxess, år2002
  • Kommer du med mig då, år2003
  • Kopps, år2003
  • Norrmalmstorg, år2003
  • Hotet, år2004
  • Graven, (TV) år2004
  • Offside, år2006
  • Wallander - Jokern, år2006
  • En fråga om liv och död, (TV) år2006
  • Arn: Tempelriddaren, år2007
  • Predikanten, (TV-film) år2007
  • Isprinsessan, (TV-film) år2007
  • TV-feber, (TV-film) år2008

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+3

Intresserad av fler artiklar?

Agamemnon
Dionysos
Pierre Choderlos dom Laclos
Reese Witherspoon
Selma Blair
Louise Fletcher
Eric Mabius
Tara Reid
David Packard

Senaste sökningarna

hannibal har fått 1266 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 10:13:41.

mutkolv har fått 1246 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 10:12:44.

vretstorp har fått 1179 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 10:11:39.

dns har fått 1509 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 10:11:27.

Varselljus har fått 1296 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 10:10:27.

pb har fått 1504 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 10:09:40.

M har fått 1383 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 10:05:20.

digerdöd har fått 899 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 09:59:34.

hemsida har fått 1310 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 09:50:27.

bronsålder har fått 958 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 09:50:15.

spaps har fått 1409 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 09:45:48.

moa har fått 1287 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 09:45:11.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.47 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.