Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Gigi Hamilton'

Gigi Hamilton

Gigi Hamilton, sångerska (sök Allmusic, CDON, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född, 7 maj år1965 i Kingston, Jamaica

Gigi började som sångerska i gruppen Freestyle, som slog igenom 1980 med låten Vill ha dej . Hon var då 14 år gammal.När Freestyle splittrades, våren år1983, så bildade Gigi gruppen Style tillsammans med Christer Sandelin och Tommy Ekman, också de medlemmar i Freestyle.

Gigi har varit med i Melodifestivalen tre gånger.

  • Dover-Calais, Style år1986
  • Hand i Hand, Style år1987
  • Stay the Night, Style år2003

När Style splittrades satsades Gigi på solokarriär, och år1991 släpptes hennes soloalbum. Det fick inga vidare framgångar, så Gigi drog sig tillbaka.

De senaste åren har hon levt en form av internationellt nomadliv. Eller som hon själv uttryckte det: "flackat runt i världen och bosatt mig"Flyttade till London 2002 efter sju år i Tokyo. Hon är hemmafru, är gift och har två barn. Lancelot och Cazamere.

Diskografi i urval:

  • My Coo Ca Choo, år1983. Gigis första solosingel
  • Ge mig dina tankar, år1984, Singel, duett med License
  • Joy and Pain, år1990, Singel, mindre hit
  • Gigi Hamilton, år1991. Soloalbumet
  • Hows the world treating you, år1991. Singel

Gigi och Tommy, 2003

Hemsida:http://www.gigihamilton.com

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 6+7

Intresserad av fler artiklar?

Vadvetjåkka
Blå Jungfrun
Norra Kvill
Töfsingdalen
Padjelanta
Skuleskogen
Björnlandet
Tyresta
Haparanda Skärgård

Senaste sökningarna

judaskyss har fått 1318 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:25:11.

fond har fått 1443 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:24:54.

kalabalik har fått 1153 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:24:50.

AFS har fått 1667 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:24:19.

akustik har fått 1401 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:23:58.

neptunus har fått 1646 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:23:27.

HCO har fått 1347 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:22:12.

Ging har fått 1394 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:21:50.

blöjpunkare har fått 1076 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:17:58.

dragspel har fått 1841 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:17:26.

fräsa har fått 1229 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:17:25.

Otolog har fått 1722 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-01 14:17:22.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.82 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.