Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Gigi Hamilton'

Gigi Hamilton

Gigi Hamilton, sångerska (sök Allmusic, CDON, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född, 7 maj år1965 i Kingston, Jamaica

Gigi började som sångerska i gruppen Freestyle, som slog igenom 1980 med låten Vill ha dej . Hon var då 14 år gammal.När Freestyle splittrades, våren år1983, så bildade Gigi gruppen Style tillsammans med Christer Sandelin och Tommy Ekman, också de medlemmar i Freestyle.

Gigi har varit med i Melodifestivalen tre gånger.

  • Dover-Calais, Style år1986
  • Hand i Hand, Style år1987
  • Stay the Night, Style år2003

När Style splittrades satsades Gigi på solokarriär, och år1991 släpptes hennes soloalbum. Det fick inga vidare framgångar, så Gigi drog sig tillbaka.

De senaste åren har hon levt en form av internationellt nomadliv. Eller som hon själv uttryckte det: "flackat runt i världen och bosatt mig"Flyttade till London 2002 efter sju år i Tokyo. Hon är hemmafru, är gift och har två barn. Lancelot och Cazamere.

Diskografi i urval:

  • My Coo Ca Choo, år1983. Gigis första solosingel
  • Ge mig dina tankar, år1984, Singel, duett med License
  • Joy and Pain, år1990, Singel, mindre hit
  • Gigi Hamilton, år1991. Soloalbumet
  • Hows the world treating you, år1991. Singel

Gigi och Tommy, 2003

Hemsida:http://www.gigihamilton.com

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+9

Intresserad av fler artiklar?

Vadvetjåkka
Blå Jungfrun
Norra Kvill
Töfsingdalen
Padjelanta
Skuleskogen
Björnlandet
Tyresta
Haparanda Skärgård

Senaste sökningarna

pannkakor har fått 1404 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:25:51.

IQ har fått 1107 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:25:05.

30 december har fått 1032 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:21:46.

ultimo har fått 910 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:21:28.

xd har fått 1230 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:20:51.

sri har fått 1021 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:20:27.

genetik har fått 1130 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:17:30.

munart har fått 764 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:10:50.

skandinavismen har fått 651 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:08:49.

CM har fått 1259 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:08:39.

barn har fått 988 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:03:09.

badhus har fått 931 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-21 09:02:53.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.08 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.