Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Fritiof Billquist'

Fritiof Billquist

Fritiof Billquist, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Erik Fritiof Billqvist den 5 maj 1901 i Malmö, Skåne
  • död den 21 april 1972 i Stockholm

Han arbetade i unga år på bank men gick snart över till skådespeleri istället. På film tilldelades han tidigt i karriären huvudroller. Han var mångfasetterad med stor inlevelseförmåga och gjorde många såväl dramatiska som komiska roller, men är mest ihågkommen för sin roll som korpral Revär i filmerna om 91:an Karlsson.

Filmografi:

  • Trötte Teodor, år1931
  • Landskamp, år1932
  • Inled mig i frestelse, år1933
  • Tystnadens hus, år1933
  • Synnöve Solbakken, år1934
  • Ungdom av idag, år1935
  • Flickor på fabrik, år1935
  • Söder om landsvägen, år1936
  • Raggen - det är jag det, år1936
  • Röda triangeln, (kortfilm) år1937
  • Kustens glada kavaljerer, år1938
  • Kamrater i vapenrocken, år1938
  • Vi som går scenvägen, år1938
  • Cirkus, år1939
  • Romans, år1940
  • Blyge Anton, år1940
  • Beredskapspojkar, år1940
  • Västkustens hjältar, år1940
  • I paradis ..., år1941
  • Stinsen på Lyckås, år1942
  • Vårat gäng, år1942
  • Kvinnan tar befälet, år1942, ej krediterad
  • En vår i vapen, år1943
  • På liv och död, år1943
  • Örlogsmän, år1943
  • När seklet var ungt, år1944
  • Skådetennis, (kortfilm, reportage) år1945
  • Den glade skräddaren, år1945
  • Jolanta, den gäckande suggan, år1945
  • Onsdagsvänninan, år1946
  • Eviga länkar, år1946
  • 91:an Karlsson, år1946
  • Här kommer vi ..., år1947
  • Mästerdetektiven Blomkvist, år1947
  • Loffe som miljonär, år1948
  • En svensk tiger, år1948
  • Flottans kavaljerer, år1948
  • Främmande hamn, år1948
  • Bohus Bataljon, år1949
  • Loffe blir polis, år1950
  • Restaurant Intim, år1950
  • Tull-Bom, år1951
  • 91 Karlssons bravader, år1951
  • Alla tiders 91 Karlsson, år1953
  • Kungen av Dalarna, år1953
  • Dansa min docka, år1953
  • I dimma dold, år1953, ej krediterad
  • Farlig frihet, år1954
  • 91 Karlson rycker in, år1955
  • Flottans muntergökar, år1955
  • Het är min längtan, år1955, ej krediterad
  • Flamman, år1956
  • Skorpan, år1956
  • Tarps Elin, år1956
  • Den tappre soldaten Jönsson, år1956
  • Far till sol och vår, år1957
  • 91 Karlsson slår knockout, år1957
  • Flottans överman, år1958
  • 91:an Karlsson muckar (tror han), år1959
  • Fan ger ett anbud, (TV) år1963
  • Bombi Bitt och jag, (TV) år1968
  • Bokhandlaren som slutade bada, år1969

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 9+5

Intresserad av fler artiklar?

Samlagsställning
VAT 69
Slida
Amy
Thaliapriset
Herman Bang
Svea Holst
John Elfström
Gro Harlem Brundtland

Senaste sökningarna

antimon har fått 1213 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 17:15:32.

wired har fått 1157 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 17:12:36.

peter engman har fått 1097 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 16:40:31.

smyg har fått 1004 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 16:39:49.

Belgien har fått 1192 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 16:39:42.

pylon har fått 1005 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 16:35:43.

toka har fått 1278 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 16:28:06.

HABIT har fått 901 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 15:58:08.

rave har fått 1435 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 15:56:44.

backen har fått 1085 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 15:36:26.

bobo har fått 1281 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 15:36:03.

kvadrat har fått 1139 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-06 15:25:44.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.22 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.