Finska pinnar
Finska pinnar är bakverk av ett grovt fingers storlek, eventuellt med vaniljsmak. Kallas även finska fingrar. Varför de kallas finska tycks ingen veta.Degen består ofta avvetemjölströsockersmör eller margarin(sötmandel)(bittermandel)(vaniljsocker) - få recept(potatismjöl) - få recept
Garneras ofta, men inte nödväntigtvis, medägg, antingen hela eller antingen vitan eller gulanpärlsockersötmandel
Ej att förväxla med salta pinnar eller finskt bröd.
En viktig egenskap är väl pärlsockret ovanpå? --Magnus BäckVissa har hackad mandel i stället för eller tillsammans med pärlsockret --Mikael Wilander
Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
SkunkDB2 Everyplace
DBMS
CV
GI
Sojaböna
Binnikemask
Amöba
CYM