Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Eva Röse'

Eva Röse

Eva Röse, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • Född 16 okt 1973 i Skärholmen, Stockholms län, som Eva Charlotta Röse

Röse studerade scenkonsten på scenskolan i Stockholm och har efter dess varit knuten till Kungliga Dramatiska Teatern. För många som var unga på 1990-talet blev hon ett känt ansikte via TV-programmet Disneyklubben, där hon bland annat arbetade med Alice Bah. Var även med i ZTVs Knesset. Hon fick Vilhelm Moberg-stipendiumet år2000.

Teaterroller i urval:

  • Lång dags färd mot natt
  • Tartuffe
  • Morbror Vanja
  • Katt på hett plåttak

Filmografi i urval:

  • Isas fläta, (TV-film) år1986
  • Adam & Eva, år1997
  • Längtans blåa blomma (TV) år1998
  • i.k. - Ivar Kreuger, (TV) år1998
  • Magnetisörens femte vinter, år1999
  • Brott§våg, (TV, episod) år2000
  • Leva livet, år2001
  • Minä ja Morrison, år2001, finsk film
  • Disco Kung Fu, (kortfilm) år2002
  • Kopps, år2003
  • Talismanen, (TV) år2003
  • De drabbade, (TV) år2003
  • Komplett galen, år2005
  • Storm, år2005
  • Att göra en pudel, år2006
  • Mirakel, år2006, norsk film
  • Göta kanal 2 - kanalkampen, år2006
  • Rallybrudar, år2008
  • Främmande fågel, (TV) år2008

Länkar:

  • hos IMDb
  • hos Stockholms stadsteater

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 10+1

Intresserad av fler artiklar?

Paul Kariya
Hedvig Nettelblad
Suze Randall
Arthur Schlesinger
Ed McBain
Jean Peters
Ingemar Mundebo
Penny Marshall
Ansiktssprut

Senaste sökningarna

blandning har fått 1655 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:37:08.

public service har fått 1495 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:48.

maraton har fått 1588 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:45.

laibach har fått 1358 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:42.

hågad har fått 1174 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:41.

yrka har fått 1488 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:19.

spefågel har fått 1547 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:17.

casper janebrink har fått 1557 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:14.

sagodjur har fått 1700 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:03.

Links har fått 1213 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:36:02.

kåsen har fått 1350 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:35:59.

bas har fått 1477 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:35:54.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.