Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Eva Röse'

Eva Röse

Eva Röse, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • Född 16 okt 1973 i Skärholmen, Stockholms län, som Eva Charlotta Röse

Röse studerade scenkonsten på scenskolan i Stockholm och har efter dess varit knuten till Kungliga Dramatiska Teatern. För många som var unga på 1990-talet blev hon ett känt ansikte via TV-programmet Disneyklubben, där hon bland annat arbetade med Alice Bah. Var även med i ZTVs Knesset. Hon fick Vilhelm Moberg-stipendiumet år2000.

Teaterroller i urval:

  • Lång dags färd mot natt
  • Tartuffe
  • Morbror Vanja
  • Katt på hett plåttak

Filmografi i urval:

  • Isas fläta, (TV-film) år1986
  • Adam & Eva, år1997
  • Längtans blåa blomma (TV) år1998
  • i.k. - Ivar Kreuger, (TV) år1998
  • Magnetisörens femte vinter, år1999
  • Brott§våg, (TV, episod) år2000
  • Leva livet, år2001
  • Minä ja Morrison, år2001, finsk film
  • Disco Kung Fu, (kortfilm) år2002
  • Kopps, år2003
  • Talismanen, (TV) år2003
  • De drabbade, (TV) år2003
  • Komplett galen, år2005
  • Storm, år2005
  • Att göra en pudel, år2006
  • Mirakel, år2006, norsk film
  • Göta kanal 2 - kanalkampen, år2006
  • Rallybrudar, år2008
  • Främmande fågel, (TV) år2008

Länkar:

  • hos IMDb
  • hos Stockholms stadsteater

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 4+10

Intresserad av fler artiklar?

Paul Kariya
Hedvig Nettelblad
Suze Randall
Arthur Schlesinger
Ed McBain
Jean Peters
Ingemar Mundebo
Penny Marshall
Ansiktssprut

Senaste sökningarna

nattskatta har fått 1678 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:08:32.

den har fått 1551 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:04:44.

frank sinatra har fått 1275 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:04:16.

diskettstation har fått 1219 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:04:03.

Ängelholm har fått 1356 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:03:54.

makrillsoppa har fått 1504 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:03:45.

anafylaktisk har fått 1289 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:03:35.

avskedsfraser har fått 2070 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:03:27.

sunnansjö har fått 1150 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:03:18.

pepparkakshus har fått 1439 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:03:08.

anagram har fått 1379 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:01:29.

SIMM har fått 1374 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-14 18:00:07.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.08 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.