Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Eric Clapton'

Eric Clapton

Eric Clapton, musiker (sök Allmusic, CDON, Projekt Runeberg, SLBA)

Född 30 mars 1945 som Eric Patrick Clapp

Clapton är brittisk gitarrist som bland annat spelat i banden Yardbirds, John Mayalls Bluesbreakers, Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos ochDelaney & Bonnie. Han drog sig tillfälligt tillbaka 1971 men inledde efter en comeback-konsert 1973 en solokarriär med en cover på Bob Marleys "I Shot the Sheriff". Övriga kända låtar med Clapton är "Behind the Mask" (1987), "Tears in Heaven" (1992) och "Change the World" (1996). Han mottog 1994 den Brittiska imperieorden av den engelska drottningen och kan sedan dess kalla sig sir.

Diskografi, soloalbum:

  • Eric Clapton, år1970
  • 461 Ocean Boulevard, år1974
  • No Reason to Cry, år1976
  • Slowhand, år1977
  • Another Ticket, år1981
  • Money and Cigarettes, år1983
  • Journeyman, år1989
  • From the Cradle, år1994 (coveralbum)
  • Reptile, år2001
  • Back Home, år2005

Länkar:

  • i DN Supergruppen Cream

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 4+9

Intresserad av fler artiklar?

Frans G. Bengtsson
Alicia Silverstone
Excellence
Arvprins Gustaf Adolf
Bostad
Judas
Dagens JySKom
Jackson Browne
All Music Guide

Senaste sökningarna

GH har fått 1347 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 02:05:03.

civilisation har fått 1312 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:54:15.

federalism har fått 1159 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:52:48.

wist har fått 1203 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:43:24.

etnisk har fått 1128 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:32:46.

järnjungfru har fått 900 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:30:47.

ledare har fått 1204 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:23:32.

luftfarkost har fått 1183 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:21:01.

nato har fått 1281 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:20:58.

nydala har fått 1017 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:19:17.

ronaldinho har fått 1584 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 01:09:55.

krig har fått 1222 sökningar. Den senaste gjordes 2020-08-04 00:48:45.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.22 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.