Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Elsa Carlsson'

Elsa Carlsson

Elsa Carlsson, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Elsa Elvira Karlsson den 13 februari 1892, Göteborg
  • död den 13 oktober 1978 i Stockholm

Hon började sin karriär i kringresande teatersällskap och var engagerad vid teatrar i Stockholm, Helsingborg och hemstaden Göteborg. Filmdebuten skedde år1915. Elsa Carlsson var expert på att gestalta överklassdamer, ibland med översittartendeser. Spelade mest i komedi där hennes skarpa dialog kunde utnyttjas. Men hon spelade även allvarligare roller. I Hasse Ekmans Banketten spelar hon den känslokalla modern i dramat. Hon var aktiv länge och syntes sist i TV år1976 i En dåres försvarstal, två år innan hon dog.

Filmografi:

  • Rosen på Tistelön, år1915
  • I minnenas band, (kortfilm) år1916
  • Norrtullsligan, år1923
  • Modärna fruar, år1932
  • Pettersson & Bendel, år1933
  • Simon i Backabo, år1934, ej krediterad
  • Äktenskapsleken, år1935
  • Samvetsömma Adolf, år1936
  • 65, 66 och jag, år1936
  • Äventyret, år1936
  • Familjen Andersson, år1937
  • Rosor varje kväll, år1939
  • Åh, en sån grabb, år1939
  • Snurriga familjen, år1940
  • Hanna i societén, år1940
  • Älskling, jag ger mig, år1943
  • Bruden kom genom taket, år1947
  • Konsten att älska, år1947
  • Banketten, år1948
  • Fästmö uthyres, år1950
  • Dårskapens hus, år1951
  • Livat på luckan, (klippfilm) år1951
  • Adolf i toppform, (klippfilm) år1952
  • Kronans glada gossar, (klippfilm) år1952
  • Giftas, år1955
  • Egen ingång, år1956
  • Mamma tar semester, år1957
  • Gå över gatan, (TV) år1958
  • Fröken Chic, år1959
  • Tre önskningar, år1960
  • Bröllopsdagen, år1960
  • Änglar, finns dom?, år1961
  • Onkel Vanja, (TV) år1967
  • En dåres försvarstal, (TV) år1976

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+5

Intresserad av fler artiklar?

Margit Carlqvist
Fårbo
Julia Dufvenius
Svenskt hålindex
Louise Edlind
Lottie Ejebrant
Eivor Engelbrektsson
Jeff Hawkins
Lina Englund

Senaste sökningarna

panda har fått 1608 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 20:03:50.

kapitalistisk planekonomi har fått 1367 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 20:03:15.

skånska dagbladet har fått 655 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 20:03:09.

anno har fått 1284 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 20:03:03.

frank zappa har fått 1034 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 20:02:02.

wist har fått 990 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 20:00:49.

lea har fått 1214 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 20:00:46.

rk har fått 1217 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 19:59:37.

Storstad har fått 956 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 19:59:37.

flänsost har fått 998 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 19:58:36.

salt har fått 1413 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 19:58:08.

kretslopp har fått 1074 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-22 19:56:31.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.