Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Elsa Carlsson'

Elsa Carlsson

Elsa Carlsson, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Elsa Elvira Karlsson den 13 februari 1892, Göteborg
  • död den 13 oktober 1978 i Stockholm

Hon började sin karriär i kringresande teatersällskap och var engagerad vid teatrar i Stockholm, Helsingborg och hemstaden Göteborg. Filmdebuten skedde år1915. Elsa Carlsson var expert på att gestalta överklassdamer, ibland med översittartendeser. Spelade mest i komedi där hennes skarpa dialog kunde utnyttjas. Men hon spelade även allvarligare roller. I Hasse Ekmans Banketten spelar hon den känslokalla modern i dramat. Hon var aktiv länge och syntes sist i TV år1976 i En dåres försvarstal, två år innan hon dog.

Filmografi:

  • Rosen på Tistelön, år1915
  • I minnenas band, (kortfilm) år1916
  • Norrtullsligan, år1923
  • Modärna fruar, år1932
  • Pettersson & Bendel, år1933
  • Simon i Backabo, år1934, ej krediterad
  • Äktenskapsleken, år1935
  • Samvetsömma Adolf, år1936
  • 65, 66 och jag, år1936
  • Äventyret, år1936
  • Familjen Andersson, år1937
  • Rosor varje kväll, år1939
  • Åh, en sån grabb, år1939
  • Snurriga familjen, år1940
  • Hanna i societén, år1940
  • Älskling, jag ger mig, år1943
  • Bruden kom genom taket, år1947
  • Konsten att älska, år1947
  • Banketten, år1948
  • Fästmö uthyres, år1950
  • Dårskapens hus, år1951
  • Livat på luckan, (klippfilm) år1951
  • Adolf i toppform, (klippfilm) år1952
  • Kronans glada gossar, (klippfilm) år1952
  • Giftas, år1955
  • Egen ingång, år1956
  • Mamma tar semester, år1957
  • Gå över gatan, (TV) år1958
  • Fröken Chic, år1959
  • Tre önskningar, år1960
  • Bröllopsdagen, år1960
  • Änglar, finns dom?, år1961
  • Onkel Vanja, (TV) år1967
  • En dåres försvarstal, (TV) år1976

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+1

Intresserad av fler artiklar?

Margit Carlqvist
Fårbo
Julia Dufvenius
Svenskt hålindex
Louise Edlind
Lottie Ejebrant
Eivor Engelbrektsson
Jeff Hawkins
Lina Englund

Senaste sökningarna

PDS har fått 1018 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:40:03.

frank zappa har fått 1063 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:38:23.

haploid har fått 934 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:37:59.

spanska har fått 947 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:36:45.

bobo har fått 1196 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:35:10.

shte har fått 1024 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:34:30.

leo har fått 1161 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:33:39.

lumppapp har fått 1074 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:33:07.

nappar har fått 1034 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:32:57.

kalle anka har fått 1109 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:29:47.

kåsen har fått 904 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:28:42.

Karl XI har fått 1484 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-08 19:28:25.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.11 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.