Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Dream Theater'

Dream Theater

Innehåll- 1. Dream Theater - 1.1 Fakta: - 1.2 Kortfattad historia. - 1.3 Medlemmar: - 1.4 Diskografi: - 1.5 Källor:

http://www.dreamtheater.net/6doit/dreamtheater.gif

1. Dream Theater

Ett progressivt hårdrocksband med inslag symfonisk och melodisk rock.

1.1 Fakta:Samtliga musiker i bandet har en extremt bra teknik och är väldigt duktiga på vad de gör. Den största målgruppen består av folk som imponeras av svåra trumkomp, konstiga taktarter ochtighta och snabba finnesser på samtliga instrument. Detta är nämligen precis hur Dream Theater spelaravancerat och (ofta)omöjligt att klappa takten till.

Visst har de också gjort mer "klassiska" rocklåtar och rockballader som fler än de inbitna fansen kan njuta av, mendet faktum att de är ganska "smala" i sin stil gör att publiken inte är den allra största och att de inte är merkända än vad de är.

Värt att nämnas är Mike Portnoys enorma trumset. I det största ingår ca 40 delar.

http://www.mikeportnoy.com/images/siamthumb.jpg

1.2 Kortfattad historia.

Bandet bildades på musikskolan Berklee School i Boston av John Petrucci(Gitarr),John Myung(Bas), Kevin Moore(Keyboard), Chris Collins(Sång) och Mike Portnoy(Trummor).

Ganska tidigt fick sångaren Chris Collins lämna bandet, de behövde en sångare med större kapacitet.Efter en lång tid utan sångare blev Kevin LaBrie bandets nya sångare.(Han valde dock att använda sitt mellannamn James, för att det skulla vara lättare att hålla isär bandmedlemmarna (2 st Kevin och 2 st John)).

Genom åren har även keybordisten Kevin Moore ersatts. (Först av Derek Sherinian som sedan ersattes av Jordan Rudess)

1.3 Medlemmar:

  • James LaBrie - sång
  • John Myung - bas
  • John Petrucci - gitarr
  • Jordan Rudess - keyboard
  • Mike Portnoy - trummor

1.4 Diskografi:

  • When Dream and Day Unite 1989
  • Images And Words 1992
  • Another Day 1992
  • Live at the Marquee 1993
  • Lie 1994 (singel)
  • The Silent Man 1994 (singel)
  • Awake 1994
  • A Change Of Seasons 1995
  • Hollow Years 1997
  • Falling Into Infinity 1997
  • Once In A Lifetime 1998
  • Scenes From A Memory 1999
  • Through Her Eyes 2000
  • Live Scenes From New York 2001
  • Sixth Degree of Inner Turbulence 2002
  • Train of Thought 2003

1.5 Källor:

  • http://hem.passagen.se/saveartrock/
  • http://www.dreamtheater.net
  • http://www.mikeportnoy.com

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 10+10

Intresserad av fler artiklar?

Oran
Progressiv
Rocky Horror Show
Song Networks
The Stone Roses
Hi-Fi
Holländare
Koto
Krautrock

Senaste sökningarna

brikks har fått 1266 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:29:10.

skoda har fått 1161 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:21:59.

foa har fått 1258 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:11:41.

mx har fått 1289 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:09:29.

140 har fått 1248 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:07:31.

fosforsyra har fått 1262 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:05:55.

visor har fått 1593 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:05:42.

jaguar har fått 1241 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:05:29.

rabaeus har fått 1148 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:04:50.

daniel defoe har fått 1708 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:03:58.

bronker har fått 1298 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:00:43.

denaturera har fått 1258 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-10 12:00:03.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.52 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.