Cognac
Innehåll- 1. Kvalitetsklasser - 2.Druvor - 3.Områden - 4. KulCognac. destillerat vin. Druvorna är plockade i Cognacdistriktet och Cognacen är framställd under specialla krav, för att det ska få kallas cognac. Sprittillverkning som sker på samma sätt och under samma förhållanden men utanför Cognacdistriktet brukar benämnas brandy.
1. Kvalitetsklasser
- E - Especial
- F - Fine
- V - Very
- O - Old
- S - Superior
- P - Pale
- X - Extra
- C - Cognac
2.Druvor
Cognac framställs av någon av de nio vita druvor som år1936 bestämdes vara tillåtna.Följande är de vanligaste använda druvorna:- Ugni Blanc även kallad Saint Emilion des Charentes eller Trebbiano i Italien
- Folle Blanche
- Colombard
- Bacco
3.Områden
Följande sju Cru har enligt fransk lag rättighet att destillera Cognac- Grande Champagne
- Petite Champagne
- Borderies
- Fins Bois
- Bons Bois
- Bois Ordinaires
- Bois Communs
4. Kul
"Jag har alltid med mig en plunta med cognac för den händelse att jag skulle bli biten av en orm.För säkerhets skull har jag också alltid med mig en liten orm." W C Fields.
Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
Pasta BlanchePasta Rossa
Kårhuset i Luleå
Makaroner
Karpfiskar
Fakturamall
Matte
Tony Guldbrandzén
Överklinten