Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Chuck Norris'

Chuck Norris

http://www.cfm-homepage.de/photos/norris/walker.jpg

Chuck Norris, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • Född 10 mars 1940 (vissa källor säger 1939) i Ryan, Oklahoma, USA som Carlos Ray Norris

Fakta: Amerikansk skådespelare, var karatemästare på 1960-talet innan han på 80-talet blev populär som stenhård hjälte i vackra actionfilmer.

Chuck Norris träffade Bruce Lee 1964 och det var han som övertalade Chuck att han borde satsa på en filmkarriär.Hans första filmer hade helt naturligt ett stort inslag av Norris karatekonst. På senare år har dock detta tonats ned, och Norris har blivit "riktig" skådespelare.

Han blev stjärna hos Menahem Golans och Yoram Globus produktionsbolag Cannon Group på 1980-talet. Cannon Group gjorde företrädelsevis filmer av b-karaktär och Chuck Norris har alltid fått leva med en b-aktörs stämpel på sig.

Hans bror är filmproducenten och stuntkoordinatorn Aaron Norris, och hans son Mike Norris är också skådespelare.

Filmografi i urval:

  • Presidents Man: A Line in the Sand, år2002
  • Logans War: Bound by Honor, år1998
  • Forest Warrior, år1996
  • Top Dog, år1995
  • Hellbound, år1993
  • Sidekicks, år1992
  • Hitman, år1991
  • Styrka Delta force 2, år1990
  • Hero and the terror, år1988
  • Missing in action - saknad i strid 3, år1988
  • Firewalker, år1986
  • Styrka Delta force 1, år1986
  • Missing in action - saknad i strid 2, år1985
  • Invasion U.S.A., år1985
  • Hederskoden, år1985
  • Missing in action - saknad i strid 1, år1984
  • Lone Wolf McQuade, år1983
  • Forced Vengeance, år1982
  • Silent Rage, år1982
  • An Eye for an Eye, år1981
  • Octagon, år1980
  • A Force of One, år1979
  • Good Guys Wear Black, år1978
  • Game of death, år1978
  • Breaker Breaker, år1977
  • Slaughter in San Francisco, år1973
  • Student Teachers, år1973
  • Way of the dragon, år1972
  • Wrecking Crew, år1969

TV-serie:

  • Walker Texas Ranger, år1993 - år2001

Se även

  • kampsportsfilm
Fråga Var Chuck verkligen med i både Way of the Dragon och Enter the Dragon? colosseum-fighetn är väl i alla fall i Way of the Dragon?/Habj

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 9+6

Intresserad av fler artiklar?

Ippon
Jissen
Kedjeslag
Kotegaeshi
Kumite
Matsogi
Mawashigeri
Omoplata
Randori

Senaste sökningarna

python har fått 1374 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 13:26:38.

antagonist har fått 1438 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 13:24:36.

tecken har fått 1321 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 13:22:32.

stratocaster har fått 1016 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 13:16:33.

Rya har fått 1485 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 13:13:26.

gynekologi har fått 1080 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 13:12:50.

cod har fått 1444 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 13:05:24.

svamp har fått 1751 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 12:55:21.

lundkvist har fått 1117 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 12:52:33.

falkenberg har fått 1241 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 12:19:57.

renklor har fått 1234 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 12:11:15.

kondom har fått 1471 sökningar. Den senaste gjordes 2022-11-26 12:09:37.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.43 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.