Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Christina Schollin'

Christina Schollin

Christina Schollin, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född: 26 december 1937, Stockholm

Gift med skådespelaren Hans Wahlgren. Mamma till Pernilla Wahlgren, Linus Wahlgren och Niclas Wahlgren. Hon är kusin till skådespelerskan Helena Brodin.

Slog igenom i Änglar finns dom mot Jarl Kulle. Blev rikskänd som den bitchiga varuhuschefen Margaretha Öhman i Sveriges första succésåpa Varuhuset på 1980-talet. Gjorde även rollen som Birgitta Wästberg i såpan Tre Kronor på 1990-talet. Senast kunde vi se henne på tv mot Claire Wikholm i tv-serien Irma och Gerd av Jonas Gardell, år1997.

Kuriosa:

  • Samlar på änglar och har en egen ängelbutik - Christinas Bod på Storkyrkobrinken i Gamla Stan, Stockholm.

Filmografi i urval:

  • Swing it, fröken!, år1956
  • Raggare!, år1959
  • Kärlekens decimaler, år1960
  • Bröllopsdagen, år1960
  • Änglar finns dom, år1961
  • Biljett till paradiset, år1962
  • Käre John, år1964
  • Bröllopsbesvär, år1964
  • Yngsjömordet, år1966
  • Adamsson i Sverige, år1966
  • Ormen, år1966
  • Tofflan - en lycklig komedi, år1967
  • Vill så gärna tro, år1971
  • Garaget, år1975
  • Dante - aktare för Hajen!, år1978
  • Katitzi, (TV) år1979
  • Fanny och Alexander, år1982
  • Varuhuset, (TV) år1987
  • Tre Kronor, (TV) år1994

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+7

Intresserad av fler artiklar?

Piratkopiering
MATLAB
COM
Maja
Kal
Helium
Mestis
PostScript
Cybersex

Senaste sökningarna

frihandel har fått 1197 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:32:57.

UML har fått 1176 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:32:33.

paradox har fått 1004 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:31:00.

bok har fått 1127 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:30:15.

malakarl har fått 973 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:30:01.

dialog har fått 1165 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:28:10.

mnt har fått 1025 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:26:51.

pagen har fått 998 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:25:56.

deltagare har fått 962 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:25:07.

schizofreniformt syndrom har fått 1508 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:16:56.

chen har fått 1343 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:16:38.

tomat har fått 1040 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-14 06:13:30.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.22 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.