Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Broder Daniel'

Broder Daniel

Broder Daniel är ett svenskt rockband från Göteborg. De kan beskrivas med ord som falsksång, minimalistiska texter (möjligen influerade av bandet Suicide), tonårsångest och uppror. Sångaren Henrik Berggren är känd för att ha glitterstjärnor under ögonen. De nådde första gången ut till en publik utanför indiekretsarna när de hade med några låtar i soundtracket till filmen Fucking Åmål. Folk brukar antingen hata eller älska Broder Daniel och deras musik. Broder Daniel förkortas ibland BD.

Några av medlemmarna i Broder Daniel har andra musikprojekt vid sidan om. Håkan Hellström som tidigare spelade bas i Broder Daniel är nu en mycket populär soloartist och Theodor Jensen som hoppade av Broder Daniel i början på 2004 är sångare i bandet The Plan.

Medlemmarna i Broder Daniel är:

  • Henrik Berggren, textförfattare och sångare
  • Anders Göthberg, gitarr, keyboard
  • Theodor Jensen, gitarr (hoppade av januari 2004 för att satsa på sitt andra band, the plan, där han är frontfiguren)
  • Lars Malmros, trummor

Diskografi:

  • /Saturday night engine, 1995
  • /Broder Daniel, 1996
  • /Forever, 1998
  • /Singles, 2000
  • /Cruel Town, 2003
  • ...

Se även:

  • Hemsida: http://www.broderdaniel.org/
  • Broder Daniel på dmoz: http://dmoz.org/World/Svenska/Kultur/Musik/Band_och_artister/B/Broder_Daniel/
  • Håkan Hellström
  • The Plan
  • /diskussion (Här diskuterar vi artikelns innehåll)

Aktuellt: artikel i Expressen, 2004-01-15

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+3

Intresserad av fler artiklar?

Virke
Staket
Kostnad
Jubel
Marklyft
RAF
Säpo
Interpolera
Avantgarde

Senaste sökningarna

arbetarförfattare har fått 907 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 06:13:35.

stratocaster har fått 885 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 06:09:36.

telefonväxel har fått 701 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 06:08:18.

bikarbonat har fått 1310 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 06:06:45.

julius har fått 1136 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 06:03:51.

giraff har fått 1231 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 06:01:25.

guld har fått 1578 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 05:59:02.

blyg har fått 1142 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 05:57:31.

folkvagnsbuss har fått 1147 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 05:56:51.

feminism har fått 1174 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 05:56:37.

efraims budbärare har fått 939 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 05:50:45.

rättvik har fått 994 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-28 05:49:56.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.25 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.