Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Britta Brunius'

Britta Brunius

Britta Brunius, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 4 maj 1912 i Stockholm
  • död den 31 augusti 2000 i Stockholm, begravd på Skogskyrkogården

Hon spelade ofta trygga modersroller i problemfilmer, t. ex. i Rännstensungar eller Fartfeber. Medverkade även i några Bergman-filmer. Gift med Ragnar Falck.

Filmografi:

  • Grabbarna i 57:an, år1935
  • Skicka hem nr. 7, år1937, ej krediterad
  • En sjöman går iland, år1937, ej krediterad
  • Frun tillhanda, år1939
  • Vi på Solgläntan, år1939
  • Blyge Anton, år1940
  • Första divisionen, år1941
  • Det går som en dans..., (reklamfilm) år1943
  • Rännstensungar, år1944
  • Fia Jansson från Söder, år1944
  • Jag är eld och luft, år1944
  • Den osynliga muren, år1944, ej krediterad
  • Barnen från Frostmofjället, år1945
  • Pettersson & Bendels nya affärer, år1945
  • Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin, år1947
  • Musik i mörker, år1948, ej krediterad
  • Fängselse, år1949, ej krediterad
  • Törst, år1949, ej krediterad
  • Hon kom som en vind, år1952
  • Farlig kurva, år1952
  • Fartfeber, år1953
  • En skärgårdsnatt, år1953
  • Mästerdetektiven och Rasmus, år1953
  • Nattens väv, år1955
  • Friarannonsen, år1955
  • Rätten att älska, år1956
  • Den hårda leken, år1956
  • Raggare!, år1959
  • Enslingen i blåsväder, år1959
  • Pärlemor, år1961
  • Vita frun, år1962
  • Duett för kannibaler, år1969
  • En passion, år1969

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 1+5

Intresserad av fler artiklar?

Elisabet Carlsson
Margit Carlqvist
Fårbo
Julia Dufvenius
Svenskt hålindex
Louise Edlind
Lottie Ejebrant
Eivor Engelbrektsson
Jeff Hawkins

Senaste sökningarna

rhenium har fått 930 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:23:27.

buske har fått 1109 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:23:21.

miljondel har fått 1126 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:23:09.

skina har fått 1081 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:23:03.

foton har fått 1030 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:22:44.

ål har fått 1004 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:20:01.

stena har fått 1063 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:19:57.

world hello day har fått 1149 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:15:43.

räkor har fått 987 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:14:43.

Golgiapparaten har fått 993 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:13:25.

AZI har fått 1203 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:12:38.

renässansen har fått 1192 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-13 03:12:18.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.