Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Bret Easton Ellis'

Bret Easton Ellis

http://www.iansomerhalder.net/oceandrive%20BEE.jpg

Bret Easton Ellis, författare (sök Internet Book List, LibraryThing, Libris, Adlibris, Bokus, Projekt Runeberg).

  • Född 7 mars 1964 i Los Angeles, Kalifornien, USA. Bor i New York City.

Ellis skrev sin debutroman, Less than Zero, på skrivarlektionerna när han gick på college. Den fick goda recensioner och blev avstampet för hans författarkarriär.

Det stora internationella genombrottet kom år1990 med hans tredje bok: American Psycho, som handlar om åttiotalsyuppien och tillika seriemördaren Patrick Bateman. Boken är med sitt våldsamma innehåll oerhört kontroversiell. Ett förlag hade betalat Ellis 300.000 dollar i förskott, men beslöt att inte publicera boken efter protester från kvinnogrupper och även från kvinnor anställda på förlaget. Ett annat förlag lade snabbt beslag på rättigheterna och publicerade romanen. Uppmärksamheten blev enorm, liksom kritiken - bland annat mordhotades Ellis. American Psycho har även kommit i filmversion, men där är våldsscenerna inte lika explicita.

Bibliografi:

  • Less Than Zero (1985)
  • The Rules of Attraction (1987)
  • American Psycho (1990)
  • The Informers (1994)
  • Glamorama (1998)

Externa länkar:

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 4+1

Intresserad av fler artiklar?

Barnträdgård
Läroplan
Galonbyxor
Potatismos
27 mars
Ralph Lundsten
Bigami
Genetik
Ernst Wigforss

Senaste sökningarna

mangrove har fått 938 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:16:48.

kontinuitet har fått 819 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:16:22.

falkenberg har fått 854 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:15:51.

Master har fått 1074 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:15:12.

uttal har fått 982 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:14:44.

flyttal har fått 935 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:14:43.

ekosystem har fått 1160 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:13:49.

rave har fått 1300 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:13:45.

völuspá har fått 764 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:12:37.

cell har fått 1240 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:12:35.

cp har fått 1272 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:12:09.

e22 har fått 836 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 05:12:08.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.