Bockhornsklöver
Bockhornsklövernär en ört och krydda.Latinskt namn Trigonella feonum-graecum. Engelskt namn Fenugreek.
Både frön och blad från bockhornsklöver förekommer ofta som smaksättare i rätter från Indien och mellanöstern och är mycket vanlig i indiska curryblandningar. Bör rostas innan användning för att runda av den annars mycket skarpa doften och smaken.
Fröna skall även ha medicinska användningsområden. Lär bl.a. påskynda läkeprocessen om man använder det utvärtes, och kan ätas för att öka aptiten.
Fler översättningar:http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/generic_frame.html?Trig_foe.html
Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
PC GamerPudding
MDMA
Bo Nordlin
Resurs
Quezon City
Pilipino
Tagalog
Emilio Aguinaldo