Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Björn Skifs'

Björn Skifs

Björn Skifs, artist, sångare, skådespelare (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född 20 april 1947 i Vansbro, Dalarnas län (Dalarna), Sverige.

Låg med sin grupp Blåblus (som utomlands hette Blue Swede) 1974 som första svenska artist etta på amerikanska Billboard-listan med en cover på låten Hooked on a Feeling. Den indirekta orsaken var för övrigt en brand på en radiostation; Skifs låt var en av få som räddades från lågorna och låten spelades därför ofta och vann popularitet som spred sig som ringar på vattnet och, ja...

Har samarbetat mycket med Bengt Palmers. Mottagare av Karamellodiktstipendiet år1984. Gift med Pernilla.

Filmografi i urval:

  • Drömkåken, år1993
  • Joker, år1991
  • Strul, år1988
  • Smugglarkungen, år1985

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+5

Intresserad av fler artiklar?

Amazonas
Motorcyklist
Gymnasieskola
Vetlanda BK
Nationalism
Franz Ferdinand
Habsburg
Magisk kvadrat
Palindrom

Senaste sökningarna

ocb har fått 1281 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:50:49.

willy har fått 1606 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:49:33.

JEANETTE har fått 1316 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:49:05.

despot har fått 1457 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:48:34.

kapprustning har fått 1299 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:48:14.

leif har fått 1686 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:47:53.

flyttblock har fått 1600 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:46:49.

rom har fått 1640 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:46:35.

mineraler har fått 1284 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:46:28.

packets har fått 1151 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:45:53.

kaffebryggare har fått 2236 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:45:07.

11 har fått 1470 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-15 06:44:54.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.06 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.