Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Björn Skifs'

Björn Skifs

Björn Skifs, artist, sångare, skådespelare (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född 20 april 1947 i Vansbro, Dalarnas län (Dalarna), Sverige.

Låg med sin grupp Blåblus (som utomlands hette Blue Swede) 1974 som första svenska artist etta på amerikanska Billboard-listan med en cover på låten Hooked on a Feeling. Den indirekta orsaken var för övrigt en brand på en radiostation; Skifs låt var en av få som räddades från lågorna och låten spelades därför ofta och vann popularitet som spred sig som ringar på vattnet och, ja...

Har samarbetat mycket med Bengt Palmers. Mottagare av Karamellodiktstipendiet år1984. Gift med Pernilla.

Filmografi i urval:

  • Drömkåken, år1993
  • Joker, år1991
  • Strul, år1988
  • Smugglarkungen, år1985

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 8+8

Intresserad av fler artiklar?

Amazonas
Motorcyklist
Gymnasieskola
Vetlanda BK
Nationalism
Franz Ferdinand
Habsburg
Magisk kvadrat
Palindrom

Senaste sökningarna

brenander har fått 935 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:16:02.

federal har fått 870 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:15:00.

jade har fått 868 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:14:47.

ikt har fått 930 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:14:37.

bark har fått 1005 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:11:08.

terrorism har fått 860 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:10:11.

bathory har fått 983 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:08:39.

bräsera har fått 765 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:07:42.

nelson mandela har fått 1757 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:07:40.

hyss har fått 907 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:06:55.

singapor har fått 797 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:06:47.

Ejakulation har fått 1026 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-23 09:05:51.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.