Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Björn Berglund'

Björn Berglund

Björn Berglund, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 16 oktober år1904 i Jörn, Västerbotten
  • död 3 augusti år1968

Björn Berglund studerade vid Dramaten under senare delen av 1920-talet och började filma något år efter avslutade studier. Under det tidiga 1930-talet spelade han ofta roller som den unge, hederlige och ordentlige mannen. T. ex. i Hans livs match där han blir erbjuden en muta, men följer sitt samvete, eller i Djurgårdsnätter där han blivit oskyldigt häktad men håller tyst för att skydda en vän som hamnat snett. Han spelade också den studerande sonen Rolf i 1935 års filmversion av Swedenhielms. Senare under karriären blev det mera biroller som poliser eller läkare, men även en del mer djupgående roller.

Han gifte sig med skådespelerskan Lisskulla Jobs år1931

Filmografi i urval

  • En natt, år1931
  • Hans livs match, år1932
  • Söderkåkar, år1932
  • Djurgårdsnätter, år1933
  • Lördagskvällar, år1933
  • Fridolf i lejonkulan, år1933
  • Karl Fredrik regerar, år1934
  • Swedenhielms, år1935
  • Skeppsbrutne Max, år1936
  • Familjen Andersson, år1937
  • Konflikt, år1937
  • Storm över skären, år1938
  • Två år i varje klass, år1938
  • Baldevins bröllop, år1938
  • Frun tillhanda, år1939
  • En kvinna ombord, år1941
  • Hemtrevnad i kasern, år1941
  • Sol över Klara, år1942
  • Himlaspelet, år1942
  • Kan doktorn komma?, år1942
  • Aktören, år1943
  • På liv och död, år1943
  • Mitt folk är icke ditt, år1944
  • Kungajakt, år1944
  • En dotter född, år1944
  • I som här inträden, år1945
  • Tre söner gick till flyget, år1945
  • Mästerdetektiven Blomkvist, år1947
  • Var sin väg, år1948
  • Flicka och hyacinter, år1950
  • Kastrullresan, år1950
  • Regementets ros, år1950
  • Poker, år1951
  • Kvinnohuset, år1953
  • Dum-Bom, år1953, ej krediterad
  • Så tuktas kärleken, år1955
  • Sceningång, år1956
  • Nattbarn, år1956
  • Vägen genom Skå, år1957
  • Pojken i trädet, år1961
  • Farlig kurs, (TV) år1965
  • Träfracken, år1966
  • Ön, år1966
  • Blå gatan, (TV) år1966
  • Den gyllene porten, (TV) år1968

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 10+4

Intresserad av fler artiklar?

Tim Robbins
Eva Röse
Ångströmlaboratoriet
Paul Kariya
Hedvig Nettelblad
Suze Randall
Arthur Schlesinger
Ed McBain
Jean Peters

Senaste sökningarna

svartkrut har fått 1797 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:19:55.

lidl har fått 1328 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:13:02.

lisp har fått 1600 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:09:49.

riksdag har fått 1822 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:08:59.

religionsfrihet har fått 1234 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:06:25.

butylbutanoat har fått 1881 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:05:04.

vårdagjämning har fått 1313 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:03:46.

anya har fått 1200 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 18:03:39.

ekvidistans har fått 1370 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 17:58:38.

ihsan har fått 1508 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 17:58:07.

ldpest har fått 1470 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 17:57:15.

arkeikum har fått 1427 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 17:55:50.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.