Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Bengt Eklund'

Bengt Eklund

Bengt Eklund, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg), Sverige
  • född 18 februari 1925 i Stockholm som Bengt Gunnar Eklund
  • död 19 januari 1998 i Stockholm

Gift med Fylgia Zadig. Far till Klas Eklund.

Han studerade först på konstfack och började år1944 på Dramatens elevskola. Han spelade i början av sin karriär i några av Ingmar Bergmans tidiga filmer, då som ganska dystra figurer. Han slog igenom som teaterskådespelare först i början på 1950-talet och det har hävdats att han kom mer till sin rätt som sådan. Spelade också Tjorvens pappa i tv-serien Vi på Saltkråkan vilken med tiden blivit en av hans kändaste roller.

Utmärkelser:

  • 1958 års Thaliapriset

Filmografi:

  • Ballongen, år1946, ej krediterad
  • När ängarna blommar, år1946
  • Harald Handfaste, år1946
  • Rallare, år1947
  • Krigsmans erinran, år1947
  • Loffe på luffen, år1948
  • Nu börjar livet, år1948
  • Musik i mörker, år1948
  • Hamnstad, år1948
  • Törst, år1949
  • Två trappor över gården, år1950
  • Kyssen på kryssen, år1950
  • Skeppare i blåsväder, år1951
  • Bärande hav, år1951
  • Hon kom som en vind, år1952
  • Sommaren med Monika, år1953, ej krediterad
  • Dansa min docka, år1953, ej krediterad
  • Herr Arnes penningar, år1954
  • Mord, lilla vän, år1955
  • Nattens väv, år1955
  • Nattens lekar, (kortfilm) år1955
  • Det är aldrig för sent, år1956, ej krediterad
  • Moln över Hellesta, år1956
  • Tarps Elin, år1956
  • Nattbarn, år1956
  • Laila, år1958
  • Fröken April, år1958
  • Skuggan av en man, (TV) år1958
  • Hughie, (TV) år1958
  • Brott i paradiset, år1959
  • En skugga, (TV) år1959
  • Stängda dörrar, (TV) år1959
  • Stöten, år1961
  • Lita på mej, älskling!, år1961, ej krediterad
  • Han som fick leva om sitt liv, (TV) år1961
  • Vaxdockan, år1962
  • Halsduken, (TV) år1962
  • Vi på Saltkråkan, (TV) år1964
  • Tjorven, Båtsman och Moses, år1964
  • Tjorven och Skrållan, år1965
  • Tjorven och Mysak, år1966
  • Myten, år1966
  • Skrållan, Ruskprick och Knorrhane, år1967
  • Vi på Saltkråkan, (bioversion) år1968
  • Skammen, år1968
  • Bombi Bitt och jag, (TV) år1968
  • Pippi Långstrump, (TV, episod) år1969, ej krediterad
  • Revisorn, (TV) år1973
  • Brända tomten, (TV) år1974
  • Erik XIV, (TV) år1974
  • Ungkarlshotellet, (TV) år1975
  • Ansikte mot ansikte, år1976
  • Godnatt, jord, (TV) år1979
  • Täcknamn Coq Rouge, år1989
  • God afton, herr Wallenberg, år1990

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+2

Intresserad av fler artiklar?

Hexameter
James Earl Jones
Tomaso Albinoni
Albert Engström Sällskapet
Kick
Laura Fitinghoff
Laura Cayouette
Laura Dern
Laura Fraser

Senaste sökningarna

svar har fått 1559 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:54:14.

tundra har fått 2497 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:53:45.

ewing sarkom har fått 1613 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:48:57.

spontanism har fått 1682 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:41:24.

örlog har fått 1395 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:39:43.

sinatra har fått 1356 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:23:13.

Planekonomi har fått 1765 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:20:54.

sune lyxell har fått 1557 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:19:04.

fraser har fått 1471 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:17:56.

apple har fått 1618 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:16:44.

otosalpingit har fått 1458 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:15:09.

marathon har fått 1331 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-13 12:08:26.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.06 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.