Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Bengt Ekerot'

Bengt Ekerot

Bengt Ekerot, skådespelare, filmregissör (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född: Nils Bengt Folke Ekerot 8 februari 1920, Stockholm
  • död: 26 november 1971

Bengt Ekerot studerade vid Dramatens elevskola år1938 - år1941. Blev på 1940-talet prisad för sina gestaltningar av osäkra ungdomar på film, till exepmpel i filmen Dynamit år1947. Mest känd är han för sin roll som Dödeni Ingmar Bergmans film Det sjunde inseglet från år1957, där han i världsberömda scener spelar schack mot Max von Sydows riddare.

Filmografi:

  • Med livet som insats, år1940
  • Hanna i societén, år1940
  • Det sägs på stan, år1941
  • Snapphanar, år1941
  • Vi hemslavinnor, år1942
  • Lågor i dunklet, år1942, ej krediterad
  • Man glömmer ingenting, år1942, ej krediterad
  • Hans majestäts rival, år1943, ej krediterad
  • När ungdomen vaknar, år1943
  • Herre med portfölj, år1943
  • Natt i hamn, år1943
  • Sonja, år1943
  • Skådetennis, (reportage, kortfilm) år1945
  • 13 stolar, år1945, ej krediterad
  • Brott och straff, år1945
  • Rosen på Tistelön, år1945
  • Kungliga patrasket, år1945
  • Tre söner gick till flyget, år1945
  • Brita i grosshandlarhuset, år1946
  • I dödens väntrum, år1946
  • Dynamit, år1947
  • Marianne, år1953, ej krediterad
  • Sceningång, år1956
  • Det sjunde inseglet, år1957
  • Ansiktet, år1958
  • Jazzgossen, år1958
  • På en bänk i en park, år1960
  • Syskon, (TV) år1961
  • Det går an, (TV) år1963, endast berättare
  • Här har du ditt liv, år1966
  • Myten, år1966
  • Ola och Julia, år1967
  • Livet är stenkul, år1967
  • Ole dole doff, år1968
  • Korridoren, år1968
  • Bombi Bitt och jag, (TV) år1968

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 5+8

Intresserad av fler artiklar?

Stig Engström
Stig Ossian Ericson
Sture Ericson
Claes Esphagen
Ragnar Falck
Jonas Falk
Christer Fant
Christian Fiedler
Arthur Fischer

Senaste sökningarna

attitude har fått 1080 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:23:19.

dykarsjuka har fått 1614 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:22:51.

alfastrålning har fått 1171 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:18:46.

bag har fått 1226 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:17:51.

tider har fått 1166 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:13:44.

arkimedes har fått 2153 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:11:19.

lever har fått 1340 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:10:37.

stina har fått 1238 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:09:52.

HCO har fått 1140 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:08:22.

frossa har fått 1089 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:06:56.

jetplan har fått 1448 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:03:27.

bon har fått 1291 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-29 11:02:56.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.25 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.