Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Belinda Carlisle'

Belinda Carlisle

http://fvcsd.nvg.org/musikk/50favoritter/belinda.jpg

Belinda Jo Kerzcheskhi Carlisle född 17 augusti 1958. Hon var den äldsta av 7 syskon och dotter till Walt och Joanne Kerzcheskhi Carlisle. Hennes uppväxtmiljö kan beskrivas som skilsmässofamilj av lägre medelklass. Ungdomsåren kan beskrivas som turbulenta med ständiga gräl med sin styvfar. Relationen med sin biologiska far kan beskrivas som obefintlig, t.ex. fick hon via Internet veta att hennes far var död.

Belinda gick på Newbury Park High School i Hollywood, Kalifornien. Viktiga händelser var förutom att hon blev den första flicka att spela för ett pojklag i basketboll, hon blev också relegerad från ett sommarläger för att ha satt skalbaggar i de andra flickornas sovsäckar. År1976 fick hon examen från high school och samma år flyttade hon hemifrån.

1976 var också året då hon upptäckte favoritdrogen heroin. Hennnes musikkarriär var påväg uppåt och två år efteråt hade hon tillsammans med Charlotte Caffey skapat bandet The Misfits. The Misfits döptes senare om till The Go-Gos. Det var med The Go-Gos som Belinda Carlise blev stjärna. Men den knarkande lilla knubbiga punkstjärnan Belinda lämnade The Go-Gos och heroinet för en solokarriär och i och med den kan man väl säga att hon blev en superstjärna.

Belinda Carlisle har sedan dess haft många listettor och är idag mer än en punkstjärna utan en kvinna som är involverad i många sociala frågor.

Diskografi

  • Belinda
  • Heaven on Earth, år1987
  • Runaway Horses, år1989
  • Live Your Life Be Free, år1991
  • Her Greatest Hits, år1992
  • Real, år1993
  • A Woman and a Man, år1997
  • The Greatest, år1998
  • A Place on Earth: The Greatest Hits, år1999
  • Original Gold, år1999
  • The Collection, år2002

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+3

Intresserad av fler artiklar?

Peter Singer
Djurrättsaktivist
Lufterian
Landstinget i Uppsala län
Elis Schröderheim
Devanagari
Nikita Chrusjtjov
Karusell
Löv

Senaste sökningarna

nigeria har fått 921 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:44:50.

rotel har fått 974 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:43:58.

mambo har fått 1069 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:37:46.

knallgas har fått 1294 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:36:27.

milko har fått 1077 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:33:25.

Jan Scherman har fått 953 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:29:44.

Brunkebergsåsen har fått 889 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:27:14.

singapore har fått 968 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:21:18.

psilocybin har fått 1097 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:18:31.

olm har fått 1159 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:10:52.

lindström har fått 771 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:05:35.

alzheimers har fått 1012 sökningar. Den senaste gjordes 2019-05-20 23:03:45.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.