Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Anders Henrikson'

Anders Henrikson

Anders Henrikson, skådespelare, filmregissör (sök IMDb, Projekt Runeberg),Sverige, född Anders Henrik Henrikson den 13 juni 1896 i Stockholm, död den 17 oktober 1965 i Bromma, Stockholm.

Gift med Märta Hultgren från år1927 och från år1940 med skådespelerskan Aino Taube. Far till skådespelaren Mathias Henrikson.

Anders Henrikson gick Dramatens elevskola åren 1915-1916.

  • hos Projekt Runeberg

Utmärkelser:

  • 1958 års ONeill-stipendium

Filmografi, nästan komplett:

  • Gränsfolken, år1913
  • Synnöve Solbakken, år1919
  • Andersson, Pettersson och Lundström, år1923
  • Damen med kameliorna, år1925, ej krediterad
  • Den starkaste, år1929
  • Flickan från varuhuset, år1933
  • Sången om den eldröda blomman, år1934
  • Flickornas Alfred, år1935
  • Valborgsmässoafton, år1935
  • Intermezzo, år1936
  • 33.333, år1936
  • Annonsera!, år1936
  • Konflikt, år1937
  • John Ericson - segraren vid Hampton Roads, år1937
  • Ryska snuvan, år1937
  • O, en sån natt!, år1937, ej krediterad
  • En kvinnas ansikte, år1938
  • Med folket för fosterlandet, år1938
  • Fram för framgång, år1938
  • Bara en trumpetare, år1938, ej krediterad
  • Frun tillhanda, år1939
  • Gläd dig i din ungdom, år1939
  • Hennes lilla Majestät, år1939
  • Ett brott, år1940
  • Alle man på post, år1940
  • Med livet som insats, år1940
  • Bara en kvinna, år1941
  • Livet går vidare, år1941
  • Farliga vägar, år1942
  • Himlaspelet, år1942
  • Ungdom i bojor, år1942
  • Fallet Ingegerd Bremssen, år1942
  • Jag dräpte, år1943
  • Tåg 56, år1943
  • Herr Collins äventyr, år1943
  • Jag är eld och luft, år1944
  • Blod och eld, år1945
  • Idel ädel adel, år1945
  • Åsa-Hanna, år1946
  • Nyckeln och ringen, år1947
  • Det vackraste på jorden, år1947
  • Fängelse, år1949
  • Fröken Julie, år1951
  • Trots, år1952
  • Resan till dej, år1953
  • Vägen till Klockrike, år1953
  • Barabbas, år1953
  • Giftas, år1955
  • Flickan i frack, år1956
  • Prästen i Uddarbo, år1957
  • Pojken i trädet, år1961
  • Morianerna, år1965

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+1

Intresserad av fler artiklar?

Dramatens elevskola
Suzanne Osten
Guldbagge
Nils Poppe
Gustaf VI Adolf
Tennis
Roll
Per Albin Hansson
Fotograf

Senaste sökningarna

sa har fått 1624 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:39:53.

gest har fått 1446 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:37:19.

frisbee har fått 1411 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:33:49.

swartz har fått 1279 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:33:36.

busk har fått 1305 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:27:19.

mjölkmaskin har fått 1387 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:24:10.

Aum Shinrikyo har fått 1947 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:22:38.

Vätö har fått 1281 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:14:23.

Sussie Persson har fått 1241 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:13:19.

erik har fått 1682 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:11:40.

Ernest Rutherford har fått 1647 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:09:50.

imper har fått 1517 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 18:07:08.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.06 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.