Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Alfred Hitchcock'

Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock, filmregissör, manusförfattare (sök IMDb, Projekt Runeberg).
  • Född 13 augusti 1899 i London, England, Storbritannien som Alfred Joseph Hitchcock.
  • Död 29 april 1980 i Bel Air, Los Angeles, Kalifornien, USA.
Världens kanske mest kände skräckfilmsregissör.

Filmografi i urval:

  • Torn Curtain (1966) (En läcka i ridån)
  • Marnie (1964)
  • The Birds (1963) (Fåglarna)
  • Psycho (1960)
  • North by Northwest (1959 (I sista minuten)
  • Vertigo (1958) (Studie i brott)
  • To Catch a Thief (1955) (Ta fast tjuven)
  • Rear Window (1954) (Fönstret åt gården)
  • Dial M for Murder (1954) (Slå nollan till polisen)
  • Strangers on a Train (1951) (Främlingar på tåg)
  • Rope (1948) (Repet)
  • Notorious (1946)
  • Spellbound (1945) (Trollbunden)
  • Shadow of a Doubt (1943) (Skuggan av ett tvivel)
  • Rebecca (1940)
  • The Lady Vanishes (1938) (En dam försvinner)
  • The 39 Steps (1935) (De 39 stegen)

Citat:

  • "To me Psycho was a big comedy. Had to be."
  • "Drama is life with the dull bits left out."
  • "I never said all actors are cattle; what I said was all actors should be treated like cattle."

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+10

Intresserad av fler artiklar?

Pel
Forum
Miljon
Regeringschef
Hjärta
Kräkas
Kannibalfilm
Dvala
Adelsman

Senaste sökningarna

suckarnas bro har fått 1391 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:53:49.

arghet har fått 1172 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:52:41.

censur har fått 1520 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:47:03.

bikarbonat har fått 1399 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:45:38.

infiltratör har fått 868 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:44:26.

orsaker har fått 1176 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:40:50.

pulla har fått 1207 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:39:47.

mustang har fått 1286 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:36:32.

fosfor har fått 1220 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:33:56.

kapitalismen har fått 1412 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:33:37.

bukt har fått 1616 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:33:32.

siren har fått 1239 sökningar. Den senaste gjordes 2022-05-26 04:32:55.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.32 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.