Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Akira Kurosawa'

Akira Kurosawa

Akira Kurosawa, filmregissör, manusförfattare (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • Född 23 mars 1910 i Omori, Tokyo, Japan
  • Död 6 sep 1998 i Setagaya, Tokyo, Japan (stroke)
Japansk filmregissör.

Hade ofta med den japanska skådespelaren Toshirô Mifune i sina filmer.

Filmografi i urval:

  • Ran, år1985
  • Kagemusha, år1980
  • Dersu uzala-Vägvisaren, år1975
  • Dodes Kaden, år1970
  • Sanjuro, år1962
  • Yojimbo, år1961
  • De sju samurajerna, år1954
  • Ikiru-Att leva, år1953
  • Rashomon-Demonernas port, år1950
  • Beusad ängel, år1948
  • Sanshiro sugata, år1943

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+6

Intresserad av fler artiklar?

Parad
Klarspråksgruppen
Källkritik
Sveriges lantbruksuniversitet
Business Software Alliance
Jaguar
Rootes
Hillman Hunter
DAF

Senaste sökningarna

metro fm har fått 1096 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:13:22.

marcus eriksson har fått 978 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:10:25.

allt har fått 1284 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:10:14.

monostabil har fått 803 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:10:03.

coca cola har fått 1538 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:08:02.

q har fått 1386 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:06:51.

N har fått 1235 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:04:54.

pb har fått 1289 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:00:33.

Söderhamn har fått 740 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 20:00:03.

separation har fått 993 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 19:59:09.

smak har fått 1226 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 19:50:45.

reklamation har fått 777 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-29 19:49:48.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.15 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.