Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Åke Söderblom'

Åke Söderblom

Åke Söderblom, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 20 januari år1910 i Göteborg som Åke Fridolf Söderblom
  • död den 22 maj år1965

Åke Söderblom började sin karriär inom revyn och började göra mindre filmroller i början av 1930-talet. Som filmskådespelare fick han sitt stora genombrott med filmerna Annonsera (1936) och Ryska snuvan (1937). Han spelade i många filmer mot Thor Modéen och de blev ett populärt radarpar. Ofta fick han också spela roller som glad flottist. På 1950-talet gjorde han också rollen som Bananen i Biffen och Bananen-filmerna där han spelade mot Åke Grönberg.

Söderblom dog hastigt endast 55 år gammal efter att ha spelat en teaterföreställning. Han är pappa till Lena Söderblom.

Filmografi i urval:

  • Den farliga leken, år1933
  • Annonsera!, år1936
  • Klart till drabbning, år1937
  • En sjöman går iland, år1937
  • O, en sån natt!, år1937
  • Ryska snuvan, år1937
  • Julia jubilerar, år1938
  • Blixt och dunder, år1938
  • Landstormens lilla Lotta, år1939
  • Rena rama sanningen, år1939
  • Lillebror och jag, år1940
  • Snurriga familjen, år1940
  • Kyss henne!, år1940
  • Gentleman att hyra, år1940
  • Spökreportern, år1941
  • Fröken Vildkatt, år1941
  • Stackars Ferdinand, år1941
  • Springpojkar är vi allihopa, år1941
  • I natt - eller aldrig, år1941
  • Livet på en pinne, år1942
  • Löjtnantshjärtan, år1942
  • Sexlingar, år1942
  • Lille Napoleon, år1943
  • Prästen som slog knockout, år1943
  • Lilla helgonet, år1944
  • Idel ädel adel, år1945
  • 13 stolar, år1945
  • Hans Majestät får vänta, år1945
  • Försök inte med mej..!, år1946
  • Flottans kavaljerer, år1946
  • Maj på Malö, år1947
  • Kärlek solsken och sång, år1948
  • Vi flyger på Rio, år1949
  • Jungfrun på Jungfrusund, år1949
  • Biffen och Bananen, år1951
  • Blondie, Biffen och Bananen, år1952
  • 69:an, sergeanten och jag, år1952
  • Aldrig med min kofot, år1954
  • Två sköna juveler, år1954
  • Flottans glada gossar, år1954
  • Flottans muntergökar, år1955
  • Den glade skomakaren, år1955
  • Karusellen i fjällen, år1955
  • Brudar och bollar, år1955
  • Flicka i kasern, år1955
  • Klarar Bananen Biffen?, år1957
  • Kostervalsen, år1958
  • Blåjackor, år1964
  • Tre dar på luffen, år1964

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 9+7

Intresserad av fler artiklar?

Ian Hill
Paul Stanley
Dmitrij Mendelejev
Klas Katt
HD
Paul Cézanne
Jean Stapleton
Richard Lester
Bengt Eklund

Senaste sökningarna

Kommendör har fått 1127 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:08:06.

Jöns Djäkn har fått 1200 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:07:44.

John Elfström har fått 954 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:06:55.

Håkan Lans har fått 1064 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:06:07.

Häktning har fått 1183 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:05:28.

ml har fått 1455 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:05:26.

Hansjöskolan har fått 934 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:04:41.

Hallandsåstunneln har fått 1173 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:04:30.

Göteborgs Konstmuseum har fått 1170 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:04:00.

Gårdvar har fått 1053 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:03:21.

Gyngegården har fått 1242 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:03:00.

Dan Hörning har fått 963 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-20 01:02:09.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.