Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Åke Engfeldt'

Åke Engfeldt

Åke Engfeldt, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Nils Åke Engfeldt den 1 november 1913 i Stockholm
  • död den 13 mars 1977 i Malmö

Aktiv på Dramaten under större delen av 1930-talet. Flitigt anlitad inom filmen i olika ungkarlsroller, studenter eller som charmörer i början av sin filmkarriär, t. ex. i Magistrarna på sommarlov eller Fransson den förskräcklige (båda år1941). Som gammal medverkade han även i några danska produktioner.

Filmografi:

  • Kvartetten som sprängdes, år1936
  • På kryss med Albertina, år1938
  • Karriär, år1938
  • Åh, en sån grabb, år1939
  • Herr Husassistenten, år1939
  • Snurriga familjen, år1940
  • Karl för sin hatt, år1940, ej krediterad
  • Söderpojkar, år1941
  • Så tuktas en äkta man, år1941
  • Fransson den förskräcklige, år1941
  • Magistrarna på sommarlov, år1941
  • General von Döbeln, år1942
  • En sjöman i frack, år1942
  • Vi hemslavinnor, år1942
  • Tre glada tokar, år1942
  • En melodi om våren, år1943
  • Flickan är ett fynd, år1943
  • En flicka för mej, år1943
  • Örlogsmän, år1943
  • Elvira Madigan, år1943, ej krediterad
  • Prästen som slog knockout, år1943, ej krediterad
  • Mitt folk är icke ditt, år1944
  • Som folk är mest, år1944
  • Skåningar, år1944
  • Narkos, år1944, ej krediterad
  • Appassionata, år1944, ej krediterad
  • Den osynliga muren, år1944, ej krediterad
  • Lidelse, år1945
  • Sextetten Karlsson, år1945
  • Biljett till äventyret, år1945
  • Galgmannen, år1945, ej krediterad
  • Resan bort, år1945, ej krediterad
  • Rattens musketörer, år1945, ej krediterad
  • Skådetennis, (reportage, kortfilm) år1945
  • 91:an Karlsson, år1946
  • Möte i natten, år1946
  • Onsdagsvänninan, år1946
  • Kvinnor i väntrum, år1946
  • Pengar - en tragikomisk saga, år1946, ej krediterad
  • Det är min modell, år1946, ej krediterad
  • Kristin kommenderar, år1946, ej krediterad
  • De unga tar vid, (valfilm) år1946
  • Stackars lilla Sven, år1947
  • Konsten att älska, år1947
  • Dynamit, år1947, ej krediterad
  • Janne Vängmans bravader, år1948
  • Flottans kavaljerer, år1948, ej krediterad
  • Kärleken segrar, år1949, ej krediterad
  • Fängelse, år1949, ej krediterad
  • Restaurant Intim, år1950, bortklippt!
  • Adolf i toppform, år1952, ej krediterad
  • Rasmus, Pontus och Toker, år1956
  • Aldrig i livet, år1957
  • Tre piger fra Jylland, år1957
  • Medbrottslingarna, (TV) år1961
  • Kullamannen, (TV) år1967
  • Uden en trævl, år1968
  • De många sängarna, år1970
  • Smuglerne, (dansk TV) år1970
  • Engeln, (TV) år1974
  • Karl XII, (TV) år1974

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 1+3

Intresserad av fler artiklar?

Simone dom Beauvoir
Saxofonist
Elbrus
Transkaukasien
Konsthall
Haninge kulturhus
Kulturreservat
Slottet Tre Kronor
Dovas

Senaste sökningarna

to har fått 1870 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 17:10:16.

ornament har fått 1270 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 17:09:43.

erik har fått 1666 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 17:09:13.

havreflarn har fått 1228 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 17:04:00.

bryna har fått 1453 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 17:03:32.

bavaria har fått 1310 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 17:01:55.

gaeler har fått 1516 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 16:56:11.

arbete har fått 1473 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 16:54:42.

tvål har fått 1519 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 16:54:06.

kosack har fått 1358 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 16:48:49.

femtiokronors har fått 1310 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 16:48:28.

netto har fått 1474 sökningar. Den senaste gjordes 2024-03-03 16:48:22.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.